Se apropie marea vacanță de Crăciun. Pe lângă colinde, sarmale, cozonac și alte bunătățuri, rămânem cu mult timp liber. Ce bine! M-am gândit să fac o listă cu cinci dintre seriile mele preferate de filme la care vă puteți uita în această pauză bine meritată. Printre ele se numără Matrix, Lethal Weapon și Jurassic Park.

SCIENCE FICTION LA SUPERLATIV

Fără doar și poate, Matrix este o serie fenomenală. Povestea este foarte complexă, efectele vizuale încă se mențin extraordinar de bine, iar scenele cu bătaie și arte marțiale sunt un adevărat spectacol de privit. Indiferent de vârstă. Mulți nu știu asta, dar când studiourile care au produs filmul au citit scenariul, au considerat că era mult prea complicat pentru oamenii de rând, așa că l-au simplificat. Ce aspecte au schimbat și cum a impactat asta firul narativ, veți afla din clipul de mai jos.

COMEDIE ȘI ACȚIUNE

În anii ‘80, când Mel Gibson era un sex-simbol pentru femei și era în vogă – știți voi înainte de toată treaba aia cu evreii – filmele lui erau foarte bune. Arma mortală este o serie la care m-am uitat încă de când eram mic. În repetate rânduri. Fiindcă mereu m-a amuzat contrastul dintre personajul deprimat, cât și bufonic, a lui Mel Gibson și pragmaticul Danny Glover. Acțiunea, comedia și scenariul sunt foarte bune chiar și în ziua de astăzi.

DINOZAURI ȘI JEFF GOLDBLUM FĂRĂ CĂMAȘĂ

Jurassic Park îl recomand cu drag oricui. Fiindcă idea din spate este pe atât de simplă, pe atât de fantastică. Pe lângă Sam Neil care își face rolul de minune, Jeff Goldblum este absolut senzațional. De amuzant! Fiindcă personajul lui este precum o vedetă rock căruia i se cuvine orice. Doar că e un om de știință. Nu înțeleg de ce Steven Spielberg a ales să creeze un asemenea personaj, dar slavă cerului și Atotputernicului că a făcut-o. Scenele cu el sunt printre cele mai ilare din istoria cinematografiei.

Bineînțeles că au mai rămas două, dar pe acelea le păstrez pentru clipul de mai jos. Spor la vizionat și numai bine!

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.