Video – Boovie – Trailere video din cărți în școli

Boovie este un program/festival fondat de doamna profesoară Carmen Ion în care elevii școlilor din România se pot înscrie ca să creeze trailere video din cărți. În opinia mea, la lipsa de practică care există în școli, un stimulent actual mai mare ca să îi motivezi să facă ceva productiv nu cred că există. Probabil doar dacă ai introduce gaming în școli ca materie. Poate vom ajunge și acolo cândva.

https://youtu.be/ysLU1ugEtbE

După cum scrie și la ei pe site pe care îl puteți vizita aici ca să îi susțineți, Boovie® este un festival-concurs de book-trailere care oferă participanților o formă de instruire bazată pe dezvoltare personală și mijloace nonformale: citire conștientă, trailer, actorie, scriere creativă, montare-editare film, cinematografie, spot publicitar. 

În studioul Cavaleria au venit un număr impresionant de participanți și câștigători a acestui festival, copii din toată țara și am vorbit cu fiecare în parte despre experiența lor. Nu toți au lucrat la același proiect, mulți au fost cooptați la un proiect la ceva timp după ce a început, dar în principal, toți au muncit pe brânci, cum se spune, la trailerul lor.

Majoritatea nu erau mulțumiți de cum a ieșit produsul final fiindcă s-au lovit de barierele timpului, de factorul uman în care ego-urile altora au început să o ia razna datorită vârstei bineînțeles, dar totuși au depășit aceste dificultăți și toți cei prezenți și-au dus la bun sfârșit proiectul. Unele au ieșit mai bune, altele mai puțin bune, dar simplul fapt că la vârstele lor au reușit să se organizeze, să conceapă și să scrie un scenariu bazat pe o carte, au filmat, au făcut rost de echipamentul necesar și au dus până la capăt proiectele lor, mie mi se pare ceva extraordinar. Eu cel la vârsta aia nu aveam habar să fac ceva productiv și entertaining, și să văd că ei au putut, mă face bucuros să văd așa ceva într-un sistem de învățământ total depășit în societatea de astăzi.