Citroen AMI – senzație majoră la 45 la oră

Ami a fost cea mai mare supriză pe care am putut să primesc zilele acestea. Din exterior este mai mică decât un Smart, iar din interior parcă este un autobuz. Mașina nu este comodă deloc, majoritatea componentelor sunt din plastic, dar este o experiență unică să o conduci, cel puțin pentru câteva zile.
Viteza maximă pe care o poate atinge este de 45km/h și are doar 8 cai putere, perfectă să o cumperi pentru copilul tău pasionat de viteză și sute de cai putere. Autonomia este în jur de 70km, deci e perfectă pentru oraș. la o priză normală se încarcă în aproximativ 4 ore, deci chiar dacă te duci la rude în vizită și rămâi fără baterie, cât timp stai acolo, se încarcă și mașina.
Și colegii mei s-au distrat copios cu ea. Este o mașină care întoarce foarte multe capete pe stradă, pentru că, să fim sinceri, nu este ceva ce vezi în fiecare zi, cel puțin pe străzile din capitală.
Viteza maximă a acestei mașini în miniatură este mai mult decât suficientă în trafic, de la semafor la semafor.
În concluzie, dacă vrei o mașină electrică la un preț mai mult decât decent, cu care să-ți faci treaba prin oraș fără să-i porți prea mult de grijă și să o poți parca oriunde, această mașină este ideală.
Gata, mai multe detalii despre Citroen Ami vedeți în clipul de pe Youtube dedicat acestei mașini.
Link aici.