Cinci lucruri mai puțin știute despre Game of Thrones

Când vine vorba de cel mai popular serial al deceniului, Game of Thrones, neutralitatea nu există. Întreaga omenire se împarte în două tabere. Ori ești fan și urmărești fiecare episod cel puțin o dată, ori pur și simplu nu te interesează. Și asta nu doar pentru că seria de fantezie există, ci pentru că ești exasperat de prietenii tăi, mereu pierduți în discuții interminabile pe același subiect, pe fiecare replică și pe fiecare întorsătură de scenariu, disecată până la cel mai mic detaliu.

Serialul a ajuns cel de-la al șaptelea sezon, iar din spusele împătimiților e mai savuros ca niciodată. Recunosc, m-am uitat doar la primele două sezoane, iar apoi, din lipsă de timp și din puțină lipsă de interes, l-am abandonat. În schimb, în vara lui 2017, când am văzut câtă vâlvă s-a iscat în jurul ultimului sezon, mi-am întrebat tovarășii: ” Dacă am văzut doar primele două sezoane și mă uit acum la ultimul, am ce să înțeleg?”. Răspunsul a fost clar, nu! M-am resemnat, așa că momentan prefer să dorm în orele alea în care la TV se difuzează serialul. Chiar dacă nu îl urmăresc, m-am gândit totuși să merg puțin mai departe și să îți dezvălui câteva secrete din spatele camerelor de filmat. Lucruri mai puțin știute despre personaje, despre scenarii sau despre locurile de filmare.

Loialitate și dincolo de ecran

Sophie Turner, actrița care o joacă pe Sansa Stark în serial, s-a atașat nespus de tare de câinele Lady, care e interpretat de cățelușa numită Zunni în viața reală. Așa că, imediat după ce Lady și-a terminat rolul, Sophia a adoptat-o. Actrița a declarat că își dorea de multă vreme un animal de companie, doar că părinții ei au tot găsit motive să abandoneze ideea. Bine că s-a mutat în chirie, nu?

Feroce precum… o gâscă

Pe cât de fioroși par dragonii din film, pe atât de inofensive sunt animăluțele după care au fost plăsmuite creaturile mitologice strunite cu măiestrie de Khaleesi. Sven Martin, specialistul care se ocupă de efectele speciale din serial, a declarat că principala sursă de inspirație pentru comportamentul dragonilor au fost gâștele. Acesta a studiat în detaliu fiecare mișcare a pașnicelor înaripate și a replicat comportamentul acestora într-o proiecție 3D, una mult mai fioroasă. În plus, tot Sven Martin i-a sugerat lui Daenerys să își mângâie bestiile așa cum ar mângâia o pisică.

Ouă de balaur oferite cadou

George R. R. Martin, autorul seriei „Urzeala Tronurilor”, a primit drept cadou de nuntă în 2011 unul dintre cele trei „ouă de dragon” ce au făcut parte din recuzită. Neobișnuitul dar i-a fost oferit de către însuși designerul care a creat ouăle, Gemma Jackson. Cât despre celelalte două ouă de pe inventar, nu se știe mare lucru. Despre unul dintre ele se speculează că a fost cumpărat de către Jay Z, pentru a-l oferi soției sale, Beyonce. Iar despre al treilea, mister total…

Haina îl face pe John Snow

Interpretul faimosului personaj Jon Snow, Kit Harington, nu-i deloc pretențios când vine vorba de haine. Designerul de costume al serialului a dezvăluit că blănurile pe care protagonistul le poartă sunt de fapt covoare în valoare de 80 de dolari de la IKEA. Ori s-a întrecut puțin cu gluma, ori a spus adevărul gol-goluț, asta e mai puțin clar. Cert e însă că lanțul suedez de magazine a răspuns cu umor și a realizat un tutorial despre cum să îți faci singur propria haină de blană.

Se botează roaba lui Dumnezeu, Khaleesi…

În 2012, mai mult de 150 de prunci au primit la botez numele de ”Khaleesi”, care nici măcar nu este un nume, ci reprezintă titlul de noblețe al personajului Daenerys Targaryen. Asta înseamnă, probabil, să fii un fanatic al serialului. Sau doar să fii un hipster care duce lipsă de inspirație. Chiar dacă e un nume sonor, eu unul n-aș vrea ca propriul meu copil să fie urmărit toată viața de reputația unui personaj de seriale. Cine știe, poate profa de mate o să fie din tabăra aia care detestă „Game of Thrones” și-mi lasă fata corigentă!