Cele mai populare cinci trenduri de design de pe Pinterest

Fie că vrem să recunoaştem, sau nu, peste douăsute de milioane de oameni din întreaga lume apelează constant la Pinterest pentru inspiraţie. Una dintre cele mai populare şi utilizate categorii de pe această platformă este cea dedicată designului de interior, unde până şi designeri celebrii recunosc că aruncă câte o privire atunci când au nevoie de puţină inspiraţie. La o simplă accesare a categoriei, îţi vor apărea poze cu interioare spectaculoase, cele mai interesante culori şi combinaţii inedite, obiecte de mobilier în trend şi ansambluri care să te inspire, indiferent de stilul pe care îl preferi.

De curând, cei de la Pinterest au publicat şi un Top 100 al celor mai populare trenduri din 2018, în acest top remarcându-se câteva tendinţe clare.

Inspiraţie de la Spa

Căutările pentru interioarele amenajate şi decorate ca la Spa au crescut cu 269% faţă de anul precedent. Această creştere semnificativă ne transmite că utilizatorii îşi doresc să creeze spaţii care să încurajeze relaxarea, asemănătoare cu nişte oaze de linişte şi răsfăţ. Tot ce îţi place din interiorul spaului preferat poate fi adus şi adaptat şi în locuinţă, de la iluminarea difuză, până la aromele relaxante. Poţi incorpora câteva piese de mobilier din rattan, sau chiar coşuri pe care să le foloseşti ca şi spaţii de depozitare, ţesături primitoare cu printuri interesante dar şi obiecte decorative care să îţi bucure privirea.

Finishuri metalice

Finisajele metalice sunt demult în topul trendurilor şi nu au de gând să ne părăsească prea curând, conform Pinterest. Pe lângă patina metalică lucioasă, se poartă şi finishurile mate sau combinaţii. Putem observa mult rose gold, alături de auriu şi argintiu, pornind de la corpuri de iluminat, accesorii şi terminând chiar cu tacâmurile. Mânerele aurii sau argintii sunt privite mai mult ca accesorii ale pieselor de mobilier.

Tavane interesante

Epoca tavanelor albe, simple, a apus, acum fiind la mare căutare cele tratate ca un alt perete. Poţi aplica un tapet interesant care să contrasteze cu restul pereţilor sau îl poţi ornamenta cu stucco pentru un look clasic. Poţi chiar zugrăvi tavanul unei camere albe într-o nuanţă interesantă pentru un plus de personalitate. Nimic nu e interzis iar tavanul tău poate deveni un al cincelea perete care să completeze amenajarea.

Uşi excentrice

Un trend care a prins multă amploare este cel de a trata uşa ca pe un element decorativ. Se presupune că acest trend a pornit de la clasicele uşi roşii englezeşti, dar acum putem vedea acest element neglijat în trecut decorat cu nuanţe interesante de roz, violet sau albastru. Uşa face acum parte a amenajării, devenind chiar un accent pentru o încăpere decorată minimal.

Pereţi pictaţi

De la tablouri interesante şi postere de dimensiuni mari, tendinţele au trecut spre pereţii pictaţi în întregime. În general, acest trend este prezent în spaţiile mai generoase, unde un perete pictat ar aduce un plus de culoare şi personalitate. Cât despre subiectele abordate, ele pornesc de la elemente vegetale până la desene de inspiraţie japoneză sau modele geometrice interesante. Singura condiţie este ca nuanţele folosite să se asorteze perfect cu restul amenajării.

Analizând aceste trenduri, şi ascensiunea lor rapidă, putem concluziona că utilizatorii spaţiilor, şi ai platformei Pinterest, îşi doresc amenajări mai calde, mai prietenoase şi care să denote cât mai multă personalitate. Dacă îţi doreşti un interior la modă şi cât mai confortabil, tot ce trebuie să faci este să te laşi ghidat de propria personalitate şi să cauţi puţină inspiraţie.