Controlere de TOP pentru PS4 și Xbox One

Mulți jucători de PS4 sau Xbox One sunt gameri de ocazie și nu sunt interesați să devină profesioniști. Asta nu înseamnă că nu le pasă de performanțele din shootere. Apoi sunt acei 5-10% din gameri care își doresc un avantaj semnificativ. Ei bine, eu nu vă pot promite că un accesoriu hardware scump vă va îmbunătăți automat și abilitățile, dar vă pot spune cu certitudine că vă poate pune pe drumul cel bun.

Așadar pentru Xbox am ales un controller cât se poate de serios de la o marcă sinonimă cu gaming-ul: Razer Wolverine Ultimate.

Această bucată de hardware a luat premiul pentru cel mai bun controller de Xbox în 2017. Și nu e de mirare că cei de la Windows Central au ales Razer Wolverine ca premiant.

Joystick-urile pot fi schimbate în funcție de preferințe și D-Pad-ul, adică săgețile, la fel. În alte cuvinte, dacă vreți stick-ul din stânga cu care vă controlați personajul să se miște mai rapid, puteți alege o înălțime mai mică. De asemenea, pentru o precizie mai mare, puteți schimba stick-ul din dreapta cu cea mai înaltă varianta a sa. Cu cât mișcarea este mai lungă, cu atât veți avea mai mult control și mai multă precizie. 

Bineînțeles că nelipsita caracteristică Razer se întoarce și aici. Mă refer la RGB-ul customizabil. Iar de butoane nu veți duce deloc lipsă. Fiindcă vine dotat cu două butoane customizabile multifuncționale, patru butoane de tip trăgaci reprogramabile și un panou de comandă rapid unde puteți altera setările după pofta inimii.

La noi în țară îl puteți găsi între 700-800 RON și din păcate nu vă vor ieși gheare de adamantium din mâini și nici nu veți dobândi puteri regenerative. Dar totuși ce cumpărați de banii ăștia este un început promițător. Și vestea bună e că este compatibil 100% și pe PC. Pentru felul doi, am ales un controler care nici nu a ieșit pe piață: Scuf Vantage.

Modelul anterior Scuf Impact deja a făcut valuri ca fiind unul dintre cele mai bune controlere pentru PlayStation 4. Așa că atunci când am auzit că în august urmează să fie lansat acest monstru mic, nu am putut să nu îl includ.

Cel mai incitant factor este că în sfârșit vom avea un controller wireless de PS4 cu poziționarea butoanelor în stilul Xbox. O așezare pe care o preferă un foarte mare procentaj al gamerilor. Dar pe lângă faptul că veți puteți juca fără cablu, Scuf Vantage vine cu o sumedenie de beneficii.

Partea frontală este interschimbabilă și joystick-urile la fel. Au mai poziționat și alte două butoane, pe care ei le numesc „Sax”, pe părțile laterale ale controller-ului. O potrivire naturală dacă e să mă întrebați. Ba chiar puteți scoate și motorașele de vibrații ca să reduceți din greutatea sa. Pentru partea de audio, avem un touchbar intuitiv de unde puteți controla volumul sau să dați mut la trolii din echipă de la care se aud sunete provenite dintr-o bucătărie dintr-o țară de lumea a III-a.

Deocamdată este anunțat doar pentru Statele Unite și Canada. Prețul pentru cel cu cablu este de 170$ iar pentru cel fără fir de 200$. Dar luați în considerare faptul că acești dolari vor fi mai mult ca sigur transformați în Euro la noi. Asta dacă îl vor scoate pe piață fără taxe de import și alte minune tarifare de genul. Dacă nu îl vor lansa oficial în Europa, așteptați-vă ca prețul să ajungă oriunde între 250 și 300 de Euro.  

Acestea fiindcă spuse, fie că preferi poziționarea stick-urilor de Xbox sau ești un foarte mare fan PlayStation, aceste controlere livrează ce e mai bun din ambele lumi. Asta dacă vi le puteți permite, bineînțeles.

Eu unul aș vrea să apuc să joc un shooter cu unul dintre ele. Dar aș vrea să știu și părerea voastră. Ați cheltui 200 Euro pe un controller dacă v-ar îmbunătăți performanțele?