Cele mai exotice locuri unde să îți petreci Crăciunul

Dacă săptămâna trecută am vorbit despre cum e să ne petrecem sărbătorile de iarnă peste hotare sau pe propriile meleaguri, de data aceasta m-am gândit să mergem undeva mai exotic de Crăciun. Anume în țări calde precum Cuba, Tailanda sau arhipelagul Trang.

Cuba

Cu o temperatură medie de 26 de grade Celsius în timpul iernii, te duci palid și te întorci ars de soare. Cu siguranță cultura din Cuba este una dintre cele mai diversificate culturi pe care le vei întâlni. Acolo vei găsi în aer un amestec suav de rom și trabucuri. Și bineînțeles cămășile desfăcute, nelipsite unui climat atât de exotic. Ori poate preferi un costum alb cu o pălărie pe măsură și o mașină tipică anilor ‘40.

Un bilet dus-întors ajunge în jurul sumei de 5800 de RON, cu escală în Amsterdam. Prețul unei nopți de cazare, în funcție de unde stai, poate varia între 10 și 60 de lire sterline. În momentul acesta mie mi-ar prinde bine un hamac și un cocktail între palmieri la umbră.

Sri Lanka

Puține minuni naturale se pot compara cu frumusețea sălbatică a acestei insule încă neexploatate industrial. Peisajele îți răpesc parte din suflet și nu ți le mai înapoiază vreodată. Ce vei vedea acolo te va face să percepi diferit lumea cu siguranță. Departe de urbanul gri, anost și înconjurat de fețele acre ale oamenilor.

O noapte de cazare poate ajunge oriunde între 13 și 100 de lire sterline. Totuși, eu îți recomand să renunți la clasicele hoteluri și să mergi direct pe plajele exotice la bungalow. Unde poți cheltui între 18 și 50 de lire sterline pentru o noapte de cazare. Prețul unui bilet de avion dus-întors, în medie poate ajunge până la 4300 ron în funcție de perioadă și de zilele petrecute acolo.

Kerala, India de Sud.

Dacă vorbim de o asemenea distanță considerabilă față de noi, deja suntem pregătiți de costuri mai mari la biletul de avion. Adică ajungem la numere situate între 5000 și 5500 de RON pentru o călătorie dus-întors. De data această petrecem Crăciunul în sudul Indiei.

Plajele maiestuoase și resorturile te vor face să uiți că ai trăit vreodată în mediul claxoanelor și a aglomerației din orașele noastre. O noapte la hoteluri te poate ajunge la 35 de lire, sau chiar până la 135 de lire sterline. Dar dacă vrei un pont, ia cazare ieftină și mergi o zi și o noapte într-o croazieră de 120 de lire pe o barcă cu acomodări. Noi le-am numi iaht-uri, dar nu este cazul și aici.

Arhipelagul Trang, Tailanda

Recent există o explozie de turiști în timpul sărbătorilor de iarnă în Thailanda. Nici nu e de mirare, cu cele 26 de grade Celsius ca temperatură medie, ce ar putea fi mai frumos în ziua de Crăciun? Nu ai voie să spui cadouri.

Odată ajuns aici, plajele te vor lua cu asalt. Fiindcă vei găsi unele dintre cele mai superbe astfel de locații. Altfel numite și plajele ascunse ale lumii, situate în arhipelagul Trang. Poți închiria un caiac cu aproximativ 2 lire sterline pe oră, ori poți pur și simplu să stai la soare ca un pașă în lipsa celei mai mici griji.  

Cazarea la bungalow poate costa 14 lire sterline, iar la hoteluri atinge chiar și suma de 60 de lire. Prețul unui bilet dus-întors nu este chiar atât de exorbitant pentru acest loc ieșit direct din filme. În jur de 4000 de ron pentru o călătorie dus-întors.

Malaezia

Temperatura medie în luna decembrie este de 30 de grade Celsius. În alte cuvinte, luați-vă cremă cu factor de protecție puternic.

Aici, experții au o serie întreagă de recomandări pe care le poți vizita. Chiar dacă nu ai prea mult timp la dispoziție, trebuie neapărat să mergi prin Pădurea de Mușchi din regiunea Cameron. Traseul este unul scurt de aproximativ două ore, iar altitudinea la care vei fi este de aproximativ 2110 metri. Dacă dorești, te poți alătura unui tur, în valoare de 10 lire. Ba chiar include și o vizită la fabrica de ceai. Alte atracții pot fi grădinile din Penang, satul dintre dealuri din Kuala Lumpur, sau parcul memorial Sandokan din Borneo.

Prețul unui bilet de avion până în Kuala Lumpur valorează în apropierea sumei de 4500 de ron, iar o noapte de cazare poate varia între 15 și 60 de lire sterline.

Acestea fiind spuse, dacă iei în calcul experiența, diferența de cultură, de climat și amintirile pe care le vei purta cu tine pentru tot restul vieții, poate într-un final, costul total nu este chiar un capăt de lume. La urma urmei viața trebuie trăită, nu economisită.