Ceasul pătrat

În materialul de săptămâna trecută vorbeam despre cum să îți alegi ceasul în funcție de stilul tău. Ce ziceți astăzi de ceasurile pătrate? Reminescent al epocii Art Deco și, prin urmare, cu un design abordat încă din timpul celui de-al doilea război mondial, ceasul pătrat este, pentru cei mai mulți dintre noi, fratele mai puțin popular al ceasului rotund. Sigur asta depinde de gustul fiecăruia dintre noi. Atunci când ceasurile de mână au început să intre în producția de masă, la începutul secolului al XX-lea, ceasul pătrat era mult mai căutat decât cel cu cadran circular.

Ceasul pătrat

Este foarte probabil ca primele ceasuri de mână cu cadranul pătrat să aparțină unei decizii practice de proiectare, menită astfel să realizeze o îmbinare mai plăcută între suprafața cadranului și cureaua propriu-zisă. Astfel, corpul ceasului turnat într-o formă cu cât mai multe unghiuri, era mult mai ușor de realizat decât în cazul unui ceas rotund.  

Astăzi, ceasurile rectangulare nu sunt rare, așa cum toți am crede, dar pentru foarte mulți bărbați ajung să fie greu de asortat la o ținută de zi cu zi. O mare parte din acest lucru se datorează faptului că, de cele mai multe ori, ceasurile de mână purtate de bărbați, sunt de fapt, ceasuri sport. Prin natura lor, ornicele cu aer sportiv inspiră pentru mulți, rezistență în timp, iar asta le face mult mai practice decât orice alt model.

Cu toate acestea, posibil datorită ceasurilor inteligente care au abordat stilul coltului, ornicul pătrat a câștigat ceva teren de un deceniu încoace. Nu ești convins de asta? Uite mai jos 3 modele must have care au refuzat insistent de-a lungul timpului să li se taie colțurile și uite că sunt încă purtate. 

CASIO A168

Direct din colecția Casio Vintage vine un ceas care, după părerea mea, nu o să moară niciodată. Chiar dacă nu are doar patru laturi, ceasul pe care și eu îl mai port din când în când, combină designul vintage cu tehnologia de ultimă generație. Plus de asta, fie că ești mai sportiv sau îți pui cămașa pentru cravată, modelul Retro devine complementul perfect al oricărui outfit cu nici 300 lei.  

Ceasul pătrat

CERTINA DS PODIUM SQUARE

Oferind încredere Elvetiei în cadrul expeditiei din 1960, în muntii Himalaya și purtat de scafandrii Marinei Statelor Unite, Certina venea cu cel mai rezistent ceas din lume in acel moment. Acum, brandul lider pe segmentul de ceasuri sport cu preturi nici prea mari, nici prea mici ne aduce un ceas pătrat foarte bine finisat. Așadar, cu un mecanism automatic, având 25 rubine, sigur vei ajunge întotdeauna la birou înaintea colegilor tăi. Cel mai probabil vei purta acest ceas dacă ai un job bun pentru că scorul său sare puțin de 3 mii. Nu te speria, prețul nu este în euro, ci în lei. 

APPLE WATCH

Închei cu celebrul Apple Watch. Da, ai citit bine. De neatins în lupta corp la corp cu ceasurile clasice,  Apple a adus în 2015 un smartwach care avea să rupă piața de wearables. Probabil că forma carcasei a contribuit la acest succes mai mult decât ne-am putea aștepta. Si dacă tot vorbim de metale și forme, ce trebuie să știi este că îl găsești în mai multe variante. Ajuns la generația a 3-a, poți alege între Apple Watch, Watch Sport si chiar Watch Edition care vine cu o carcasă din aur de 24k. Dreptunghiular sau pătrat, depinde cum îl vezi, Apple watch rămâne pentru mulți dintre noi un ceas supraestimat. Cu toate acestea, dă bine pe mână un smartwatch care sigur îți va ușura viața, asta dacă, bineînțeles, ai în buzunar un veritabil iPhone.