Ce tendințe urmăm toamna asta

Ei bine, gata și cu vara pe anul acesta. Sunt sigur că nici tu nu știi unde au trecut cele trei luni atțt de rapid, dar hai să fim optimiști, nici toamna nu se anunță așa de rea. Sursum corda! Adică sus inimile, copii! Asta pentru cei care n-au văzut Liceeni.

Cum spuneam, și toamna este un anotimp plăcut, unul de tranziție și plin de culoare. Din punct de vedere vestimentar toamna îmi place cel mai mult. O dată pentru că nu este atât de cald, iar ținutele sunt mult mai ușor de adaptat. Pur și simplu ador serile răcoroase de toamnă când o jachetă din denim sau piele vin să completeze perfect o ținută, dar și să amplifice starea de confort.

Și pentru că toamna este în mod oficial aici, cel puțin din punct de vedere calendaristic m-am gândit să vorbim un pic despre tendințele care se preconizează pentru acest sezon. Cum facem să aflăm care sunt tendințele? În primul rând ne uităm la prezentările de modă dedicate sezonului toamnă-iarnă și aruncăm o privire prin magazine. După lunga campanie de soldare, locul procentelor incredibil de mari a fost luat de promovările dedicate noilor colecții. Ce-i drept, deocamdată în magazine avem doar frânturi din noile colecții, primele articole vestimentare de toamnă. Colecțiile complete și trendurile conturate mai bine le vom putea analiza în magazine cel puțin peste două săptămâni.

Cu alte cuvinte, soluția cea mai bună pentru a ne face o idee despre trendurile de toamnă-iarnă 2019 este să ne uităm la prezentările și evenimentele de modă. Și care este evenimentul nostru preferat când vine vorba de moda masculină? Evident, Pitti Uommo ne oferă ca de obicei cele mai bune idei, dar și o radiografie asupra trendurilor viitoare.

Jachetele din denim

Fără doar și poate vedete în sezoanele intermediare sunt jachetele din denim. Fie că vorbim de modele clasice, din denim bluemarin, de unele cu print sau broderii. Avantajul major este că sunt foarte comode și țin suficient de cald pentru temperaturile încă generoase. În plus, ai o mulțime de modele din care poți alege. Fie că vrei să mergi pe clasic, fie că vrei ceva mai deosebit.

Pardesie subțiri

Excelența în materie de eleganță și simplitate? Un pardesiu simplu. Un model fără căptușeală este o alegere ideală pentru ținutele smart casual și elegante, dar poate fi de asemenea un detaliu excelent pentru ținutele casual cărora vrei să le oferi un twist și să le oferi un plus de eleganță.

Eșarfe cu print

Extrem de versatile și interesante pe post de accesoriu sunt eșarfele. Fie că vorbim de modele scurte, pe care le poți purta în jurul gâtului, fie că vorbim de modele mai lungi care să domine o întreagă ținută. Pot fi un plus de culoare în ținutele care pe timpul sezoanelor reci încep să devină mai simple, mai terne.

Beanie

Ai auzit de beanie? Poate nu ai auzit până acum de această denumire, dar cu siguranță știi despre ce vorbesc. Acel model de căciulă, de regulă mai subțire și scurtă. Modelul este inspirat din cele purtate de pescari și sunt potrivite pentru diminețile și serile de toamnă, ceva mai friguroase. Nu acoperă tot capul și sunt perfecte cât să îți ofere confort și protecție. Sunt alegerea ideală pentru cei cu urechi mai mari sau pentru cei care care nu suportă să poarte ceva peste urechi. Pentru mine este singurul model de căciulă cu care m-am înțeles vreodată și pe care l-am putut purta fără să mă jeneze la urechi.

Voi ce purtați toamna asta? Sau în ce ținute vă simțiți confortabil?