Ce să faci în weekend

Processed with VSCO with c8 preset

Dacă weekend-ul trecut v-am recomandat o plimbare la munte, acest sfârșit de săptămână propun să-l petrecem în oraș. Mai ales că se anunță câteva zile mai călduroase înaintea unui nou val de frig și ninsoare. Așadar, hai să vedem împreună cu ce activități ne putem petrece aceste zile libere.

În primul rând, dacă nu ai făcut-o deja, te poți uita la vlogul nostru despre iarnă, zăpadă și despre cum își începe Codrin cariera de reporter de teren. În al doilea rând, te poți uita The Ranch, un sitcom forte bun. Cel puțin așa ne spune Codrin. Printre actorii principali se numără Ashton Kutcher, Danny Masterson și Sam Elliot. Fără prea multă vorbărie, serialul este o idee bună, mai ales dacă vrei un serial la care să râzi cu poftă. Un review mai amplu găsești aici.

Ce să faci în weekend

Alte propuneri? Sincer, din ce am văzut eu, prin oraș nu se întâmplă mare lucru. Lucrurile abia se dezmorțesc, iar pe lângă teatru și cinema, nu îți pot recomanda cine știe ce evenimente interactive. Mai ales că nici vremea nu ne prea ajută. Așa că, rămânem la interior deocamdată. Totuși, dacă ai chef de ceva activități la exterior, poți merge oricând la patinoar. Cel mai popular este cel din Parcul Cișmigiu. Este suficinet de mare, deci nu-ți vei da coate cu alți sportivi amatori și nici nu vei fi deranjat de o muzică tare, enervantă.

Să trecem acum la interior. Am pentru tine o recomandare de brunch. Aflat în apropierea Arcului de Triumf, o zonă extrem de interesantă și de ofertantă de altfel, braseria cu iz franțuzesc ARC Bakery oferă o gamă variată de produse. Evident, specialitatea lor sunt croissantele, foietajele, cornulețele și produsele de patiserie, în general. Au de exemplu o baghetă foarte interesantă cu semințe, vin și ceapă. O combinație inedită, dar extrem de gustoasă. Mai ales când te-ai săturat de veșnica franzelă, ori de pâinicile congelate și apoi coapte. Este o alternativă sănătoasă și mult, mult mai gustoasă. În plus, așa cum spuneam, pe lângă produsele de patiserie găsești aici și un meniu destul de generos cu tot soiul de variante pentru mic dejun și brunch, dar și sucuri, smoothie-uri și ceaiuri. Prețurile sunt decente, chiar mai mici decât cele percepute de restaurantele din Parcul Herăstrău. În meniu găsiți ouăele Benedict la 24 de lei, quiche Lorraine la 25 de lei și multe alte bunătăți. Ai de asemenea și varianta take away. Așa că, dacă este în drumul tău, poți face o oprire înainte să ajungi la birou și să-ți asiguri o masă copioasă.

Dacă ți-am recomandat un loc unde să iei micul dejun, ar fi cazul să-ți spun și unde să servești cina, nu? Ei bine, am și pentru asta o idee. Se numește Galletto Ristorante, iar după cum îi spune și numele aici găsești o mare varietate de pui la jar preparat în diferite feluri. Locul l-am descoprit acum un an, iar de fiecare dată când am poftă de un pui la grătar, acolo merg. Locul în sine nu-mi place. Nici arhitectura și nici decorul, însă mâncarea este foarte bună. Fiind un restaurant tradițional italian, pe lângă micul cocoș poți servi și altfel de preparate specifice, precum paste și pizza. Și au și o selecție bună de vinuri. Un Galletto alla brace con insalata, adică cocoșel rumenit pe jar, marinat și asezonat cu salată costă 35 de lei. Burgerii costă și ei 36 de lei, iar o porție de paste Rombo al forno costă 20 de lei. 

Cam astea sunt recomandările mele pentru weekend. Dacă ai ceva idei, ori ai descoperit vreun loc interesant în oraș, dă-ne de veste. Să se mai bucure și alții!