Ce să faci în weekend

înlocuitorul de masă

Pregătit pentru weekend? Cu siguranță că da. Zilele de vineri parcă devin din ce în ce mai frumoase odată cu venirea primăverii. Avem parte de lumină mai multe ore, deci mai multă energie, iar căldura și vremea frumoasă ne dau poftă de viață, deci chef de activități. Deși încă n-a venit vremea evenimentelor weekend de weekend, orașul este din ce în ce mai activ, iar evenimente se găsesc toate preferințele.

Ce să faci în weekend

Începem ziua de vineri cu un eveniment pentru nostalgici. La Hard Rock Cafe din București va concerta trupa suedeză Revival – ABBA Tribute Band. Dacă ai crescut pe ritmurile ABBA, dar și dacă ești fan, trebuie să fii în seara asta de la ora 22:30 pentru a retrăi magia celor mai iubite hituri ale trupei. Fără doar și poate este cea mai bună trupă tribute ABBA, meritele fiind recunoscute atunci când a fost declarată drept „OFFICIAL No #1” ABBA Tribute Show. Cel mai ieftin bilet costă 40 de lei, iar biletul VIP care conține printre altele un loc in fața scenei, dar și o întâlnire cu artistul, autografe, poze și o surpriză din partea HRC.

Pentru ziua de sâmbătă m-am gândit la o piesă de teatru. La Teatrul Evreiesc de Stat este pusă în scenă piesa “La ordin, Führer!” cu Maia Morgenstern în rolul principal. Scrisă de autoarea austriacă Brigitte Schwaiger piesa este nu doar o introspecție minuțioasă în psihicul unei femei care își centrează viața pe figura Führer-ului și pe principiile ideologiei naziste, ci prezintă și fascinația ei pentru liderul nazist devenită ulterior obsesie. Începuturile frământării și declicul obsesiei sunt strâns legate de bunica lui Brigitte Schwaiger, cântăreața de operă Carola Seligmann. Aceasta fost victimă a nazismului și a decedat în lagărul de concentrare Theresienstadt. Piesa a fost scrisă după încheierea războiului, dar când traumele acestuia ar fi trebuit să înceapă să se vindece, dar cascada de întrebări, frustrări și durerea sunt mult prea puternice. Cum de a fost posibil așa ceva? Cum s-a ajuns până aici? De ce? Sunt doar câteva întrebări ce frământă personajele, dar și spectatorii. Te invit să mergi să vezi piesa și să-ți răspunzi la aceste întrebări. Piesa începe la ora 19:00, iar cel mai ieftin bilet costă 20 de lei, iar cel mai scump 30.

Ziua de duminică propun să o dedicăm relaxării. Fie că alegi un film, o piesă de teatru sau chiar mai bine, o ieșire în parc, vremea ține cu tine. Ce moment mai bun să-ți încarci bateriile decât o frumoasă zi de duminică?