Ce jocuri gratis ai pe PC luna asta

A venit din nou timpul să vedem ce jocuri sunt oferite gratis. Și cum Steam nu prea face oferte așa cum găsim pe PS Plus ori Xbox Live, m-am gândit să aruncăm o privire la rivalul său principal din America cât și China, Epic Games Store.

Așadar, pe primul loc avem un joc, care mai degrabă este un expansion de sine stătător. Alan Wake’s American Nightmare este continuarea din 2012 a jocului original. În cazul în care nu ați apucat să jucați Alan Wake, vă recomand să îl încercați. Este făcut de Remedy Entertainment, creatorii din spatele seriei Max Payne, Quantum Break și Control. Echipa este foarte talentată și singurul motiv de reproș pe care îl am la adresa lor este că scot titluri atât de rar. Adică, când vom mai vedea și noi un Max Payne 4 sau un restart a seriei. În fine, ideea este că Alan Wake’s Nightmare nu este cel mai revoluționar joc din lume, dar pentru fanii  originalului, cum sunt eu, care nu au apucat să îl joace la timpul respectiv, poate fi o incursiune care merită explorată.

Pe locul doi, vine Observer, dezvoltat de băieții de la Bloober Team, echipa responsabilă pentru hituri precum Layers of Fear, Layers of Fear 2 și Blair Witch. Și da, cel din imaginea de mai sus este vedeta din Blade Runner, regretatul Rutger Hauer. Jocul nu împrumută doar actorul, ci veți regăsi multe elemente din film. În principal este un joc horror, cu o grafică impresionantă, un design al sunetului extrem de bun și cu o poveste sucită în spate.

Îmi pare rău să vă dezamăgesc dacă vă așteptați la alte jocuri, dar este luna Halloween-ului și ce altceva să ofere decât ceva din tema respectivă. Sfatul meu este să încercați Observer măcar, fiindcă nu este ceva de ratat.