Ce facem în weekend

Processed with VSCO with kk1 preset

Vinerea asta dă tonul unui weekend plin de evenimente la care puteți merge să vă relaxați și să vă distrați în stil cavaleresc. Iată-le mai jos pe cele care nouă ne-au atras atenția!

VINERI

Bucharest Street Food Festival (8-11 septembrie)

street_food_festival_bucuresti_cavaleria

Romexpo găzduiește primul festival dedicat bunătăților de care vă puteți bucura la orice colț de stradă. Pe englezește, că așa sună bine totul zilele astea în România, este vorba despre „street food”. Cu mici, cu mari, bucătarii vă așteaptă să vă trateze papilele gustative cu preparate în consacratul stil de navestist urban. Burger, hotdog, sandwich, taco, burritos, paste, grătar de toate soiurile și înghețată. Acestea sunt doar câteva dintre preparatele puse în joc. Le puteți stropi la fața locului cu o varietate de băuturi răcoritoare sau alcoolice, eventual cu câte o cafea.  Primele 1.000 de abonamente vândute includ în prețul de 42,00 lei și un CD bonus – este vorba despre albumul “Satele Unite ale Balcanilor”, o lucrare marca Subcarpați. Biletele sunt diponibile pe mytickets.ro.

Concert de jazz – “Over the rainbow”

over_the_rainvow_concert_live_madalina

Cei cu gusturi mai simandicoase pot începe weekendul în stil relaxat la un concert de jazz, programat la Ceainăria ARTea. Pe scenă va evolua Mădălina, ea îți va bucura auzul cu vocea ei ce amintește de Amy Winehouse. Spectacolul începe la ora 19:30, iar pentru rezervări poți suna la numărul: 0773 303 113. Intrarea la spectacol costă 25 de lei, sub forma de „artist support”. Că tot ne plac englezismele…

Azur – „În Orașul Cu Chef De Viață”

azur_beraria_h_cavaleria.ro_bucuresti_romania_mona

Din trecutul socialist, revine în forță și însuflețit de elan muncitoresc ansamblul vocal-instrumental Azur, formația cu buletin de Brăila care făcea podelele să se rupă la orice nuntă, cumătrie sau chermeză tovărășească din anii 80. Sau care, la chindiile de apartament, se asculta în surdină, să n-audă vecinii. Nostalgicii șlagărelor de atunci, pasate pe sub mână, pe benzi de magnetofon, precum Pe nisipul de la mare, Mona, Cenuşăreasa, În staţie la Lizeanu, Mai întoarce, Doamne, roata, respectiv S-a rupt lanţul de iubire sunt așteptați la Berăria H, unde veteranii idoli ai proletariatului, adică Nelu Vlad & Formaţia Azur, au concert. Spectacolul începe de la ora 23:00, iar pentru bilete ai trei variante: 25, 25, sau 55 de lei. Da, era mai ieftin pe vremea lui Ceaușescu…

Teatru – Noaptea Literaturii Europene

noaptea_literaturii_europene_cavaleria.ro_bucuresti

România post-revoluționară văzută prin ochii maghiarilor din Transilvania, comemorarea a patru secole de la moartea lui Miguel de Cervantes sau portretul unei lumi „care dispare odată cu o iubire”, dacă e să ne luăm după descrierea făcută de organizator operei lui Antonio Muñoz Molina, În noaptea timpului. Acestea sunt principalele atracții ale unei seri culturale și multiculturale europene prin excelență, din cadrul Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii și Întreaga Familie. Evenimentul debutează de la ora 19:00, la terasa Teatrului Țăndărică, botezată în mod inspirat Teatrul din Nori.

SÂMBĂTĂ

Balkanik Festival 2016 (9-11 septembrie)

balkanik_festival_cavaleria.ro

Balkanik Festival revine în celebra Grădina Uranus din cartierul Uranus Rahova, cu cea de-a șasea ediție și propune un line-up provocator, care va reuni magia vocilor lumii arabe, indiene, turcești și egiptene cu emoția sunetelor din Europa de Est. Abonamentele pentru toate cele 3 zile de festival sunt disponibile pe eventbook.ro, eventim.ro, bilete.ro și myticket.ro la prețul de 120 lei. Biletele de o zi costă 50 lei.

Retrospectiva Festivalului Internațional de Film Independent „ANONIMUL” 2016 

anonimul_festival_international_film_independent_anonimul_2016_cavaleria

Filmele desemnate câștigătoare de publicul festivalului de la Sfântu Gheorghe vor fi proiectate duminică, 11 septembrie, începând cu ora 20:30, la Cinematograful „Elvira Popescu”, pe Bulevardul Dacia din Capitală. În program se regăsește pelicula laureată cu Trofeul ANONIMUL 13, The Land of the enlightened, în regia lui Pieter-Jan De Pue, din Belgia. Seara mai include și filmul considerat cel mai bun scurtmetraj străin – Eden Hostel, în regia lui Gonzaga Manso, din Spania. Va fi prezentat și cel mai bun scurtmetraj românesc – O noapte în Tokoriki, regizat de Roxana Stroe, alături de scurtmetrajul Hopptornet/Ten Meter Tower, semnat de Axel Danielson și Maximilien van Aertryck, din Suedia. Acest din urmă film a fost câștigător al Premiului Ovidiu Bose Paștină, acordat de Fundația Anonimul. Prețul biletului pentru o proiecție este de 15 lei, iar pentru tot festivalul de 60 lei.

Miss Pole Dance Romania – Editia I

miss_pole_dance_cavaleria.ro_2016_eveniment_dans

Nadia Buduruși Sport Academy și Pole Passion din UK organizează pe 10 septembrie 2016, “Miss pole dance România” – prima competiție de dans la bară și de fitness la bară din România. Evenimentul are loc la Palatul Național al Copiilor, București. Câștigătoarea va participa la campionatul mondial, programat să aibă loc pe 16 septembrie, tot la București. Concursul începe la ora 18:00.

DUMINICĂ

Teatru – „Soțul soției mele”

sotul_sotiei_mele_teatru_cavaleria.ro_bucuresti_2016_romania

Se întâmplă ca într-o zi să apară la domiciliul unui oarecare Luka un domn care pretinde că este nimeni altul decât soțul consoartei uluitului Luka. Nepoftitul oaspete a venit cu un scop precis, și anume să-l convingă pe Luka să renunțe la soția lui legitimă, Eva. Din acel moment, o cascadă de întâmplări comice, cu răsturnări de situații dinamice și amuzante, îi așteaptă pe spectatori. Pentru o porție de umor la sfârșit de weekend, mergi la BackYard Garden & Pub. Piesa, pusă în scenă de regizoarea Anca Maria Colțeanu și semnată de dramaturgul croat Miro Gavran începe de la ora 18:00.

”Primenire” – Muzeul Național al Țăranului Român (11- 26 septembrie)

premenire_cavaleria_muzeul

Muzeul Țăranului își primenește lada de zestre și o scoate la vedere în curte. Să-ți schimbi hainele, înfățișarea, stilul de viață, să fii curat, să fii nou, toate acestea fac parte din ritualul străvechi al primenirii. De pildă, despre schimbarea la tron, cărturarul moldovean Miron Costin constata resemnat: «Această așa de greu primeneală a acestei domnii». Obiceiul țărănesc cerea să fie scoase din casă de Buna-Vestire toate hainele «ca să se curețe de miasmele iernii». Sau, în cuvintele contemporanului nostru Șerban Anghelescu, etnolog de profesie, primenirea unei expoziții redă viață exponatelor: „În muzeu, lucrurile trăiesc într-un prizonierat protector, într-o temniță rafinată. Să le dăruim o scurtă dar esențială libertate: atingerea vântului, bătaia soarelui, eleganța fragilă a ierbii. O trezire din somn.” Programul complet al evenimentului îl găsești aici.