VIDEO – Marian și Codrin, mecanici de mașini

Știi acel moment în care te saturi de orice blockbuster, de  orice joc triplu A? De împușcături și misiuni oribile pe care trebuie să le repeți de treizeci de ori ca să poți să treci mai departe?

Așa sunt eu acum. Nu-mi lipește niciun titlu nou de pe Steam sau PlayStation dar iată-mă cu zeci de ore în Car Mechanic Simulator 2018.

Nu e actualizat anul dar nici nu contează. A costat doar 20$ și și-a scos banii din prima oră de joc. Nu are un fir roșu cu o poveste pompoasă, să salvezi planeta sau vreo prințesă. Ci trebuie sa schimbi plăcuțe de frână și filtre până când leșini pe birou, ca sa faci bani pentru un service mai încăpător. Cu timpul ajungi la reparații complexe, să schimbi distribuții sau părți uleioase din motor.

https://youtu.be/Kg22hYfIqj8

După ce satisfaci zeci de clienți poți să cumperi noi bancuri de teste și să te dezvolți personal și spiritual ca mecanic virtual. Adică începi să te miști mai repede sau deblochezi teste pentru anvelope ori compresia motorului.

Eu aștept să ajung în centrul de fiare vechi va să recondiționez mașini uitate acolo.

Tot jocul e împachetat bine, e prietenos și te liniștește. Desfaci roți, apoi piesă cu piesă iar sunetul e pe terapie ASMR. După ce ai stabilit ce de înlocuit la o mașină, te duci la calculatorul cu acces la distribuitori de piese. Genial!

Așadar, l-am invitat și pe Codrin la o mică reparație. Și i-a plăcut.