VIDEO – La volan prin Muntenegru

Povestea pe care v-o spun astăzi este despre experiențe, multe dintre ele făcute în premieră. Așa că, scuzat să-mi fie entuziasmul de pe acum. Una dintre premiere este legată de scopul călătoriei – test drive cu o mașină. Știți bine cu ce mă ocup eu aici, așadar…răbdare. O altă premieră este legată de țara pe care am vizitat-o de curând, Muntenegru. Ce-a de-a treia premieră care n-ar fi existat fără ce-a de-a doua este legată de traseul pe care l-am parcurs.

Mazda ne-a invitat să testăm cele mai noi modele prin frumoasa și fascinanta țară cu munți negrii și ape albastre. Prima zi am început-o la volanul unui CX-3, deși trebuie să recunosc că visam de la început la un MX-5, dar n-am avut noroc. Am început cu o probă de slalom printre jaloane, iar pentru ca provocarea să fie și mai mare, pe capota mașinii am avut atașat un pahar cu apă. Pe lângă slalom a trebuit să garez cu spatele, iar proba la care am pierdut cele mai multe puncte a fost cea de răbdare.

Dacă în prima zi am parcurs puțin peste o sută de kilometri, a doua zi ne-am bucurat de peisajul din Muntenegru pe parcursul a peste 450 de kilometri la volanul unei Mazda 6. Celor interesați le spun că traseul nostru a început din Podgorica, unde am aterizat, am mers apoi pe drumul șerpuit pe malul Golfului Kotor, prin Cetinje, ca mai apoi să ne oprim în Sveti Stefan. A doua zi am pornit, evident, din Sveti Stefan, am mers spre Kotor, am ajuns la canionul Tara și am trecut pe Podul Đurđevića Tara. De data aceasta am avut parte de un traseu ceva mai lin, fără atât de multe serpentine. Însă, peisajul nu a fost cu nimic mai prejos.

Dar pentru că nu vreau să-ți stric surpriza te las cu clipul de mai jos pentru impresii și imagini spectaculoase din Muntenegru. Apropo, te invit să iei în considerare această țară pentru o posibilă viitoare vacanță. Merită!