Cinci accesorii smart pentru bucătărie

Woman washing dishes

Inițial am vrut să scriu un text în care să îți propun cinci cadouri pentru mămici smart. După ce am găsit obiectele și mi-am conturat ideile, mi-am dat seama că și eu mi-aș dori chestiile astea în bucătărie. Apoi le-a văzut și Ursu și a zis că și el le-ar vrea pe unele dintre ele. Așa că am dat delete la tot ce am scris și am luat-o de la zero sub un alt titlut: ”Cinci accesorii smart pentru bucătărie”. Acum am să îți spun pe șleau despre fiecare gadget în parte, cât de smart este, la ce e bun și cum îți poate ușura el munca în bucătărie.

Cuțitul încălzit

Acest gadget este cu adevărat smart și a fost creat din banala necesitate de a întinde unt pe pâine. Chiar dacă sună ciudat, asta este principala lui întrebuințare, să netezească uniform untul pe feliile de pâine. Principiul de funcționare este extrem de simplu. Lama se încălzește, ceea ce permite tăierea mult mai ușoară a alimentelor proaspăt scoase din frigider. De dragul demonstrației, într-un clip de prezentare, cu ajutorul cuțitului, a fost tăiat perfect simetric un cub de gheață. Nu că te-ar ajuta asta, dar e mișto de știut de ce e în stare.

Protecția pentru tel

Ăsta este unul dintre obiectele mai puțin ”smart” ale listei mele. Dar, chiar și așa, îți garantez că o să își găsească repede un loc într-un sertar din bucătărie. Este vorba despre un suport pentru tel, dar care totodată are și rolul de a-ți curăța acest obiect casnic. Mai pe scurt, din cauza lui o să dispară toată bucuria aia de a râcâi personal cu mâna urmele de cremă de pe altfel dificilul instrument. Tu sau copilul tău, după caz. După părerea mea, este unul dintre obiectele pe care le poți avea în casă pentru simplul fapt că este ușor de folosit.

Mașina de ascuțit cuțite

Mă declar o fire neîndemânatică și de cele mai multe ori fug de tot ce necesită migală și atenție. Foarte multă atenție! Ca de exemplu, dau nas în nas cu stângăcia mea de fiecare dată când mama mă roagă să ascut cuțitele din casă. Ca să îmi rezolv mie problema – și sunt sigur că și problemele multora dintre voi – am găsit aparatul pentru ascuțit cuțite. Nu te expui nici celui mai mic risc folosindu-l. Are nevoie doar de curent, iar tu trebuie doar să apropii lamele cuțitului de pilele aparatului. Promit să îl cumpăr, mamă, și să scăpăm odată pentru totdeauna de problema asta!

Recipientele de măsură

Iată că am ajuns şi la cel de-al doilea obiect ”non-smart” din lista mea. Este vorba despre un set de recipiente gradate, ideale pentru mai toate ingredientele uzuale. O să îi înțelegi cu adevărat utilitatea atunci când mămăliga o să iasă fără cocoloașe și când compotul o să fie exact cât trebuie de dulce. Cert e că, odată ajunse în bucătăria ta, recipientele astea nu or să te mai lase să greșești nici o rețetă. Record pe care sunt sigur că ți-l dorești din suflet.

Aparatul de vidat

Ultimul gadget este, după părerea mea, și cel mai smart dintre toate prezentate. Oliso Pro este un aparat de vidat pungi și pachețele. Un adevărat ajutor atunci când vrei ca pachetul pentru prânz să se păstreze în cea mai bună stare și când un anumit aliment nu vrei să îți invadeze frigiderul de miros. Este foarte ușor de folosit și îți va păstra gustos orice delicatese ai de gând să îi încredinţezi.

Acestea sunt cele cinci chestii smart cu care eu mi-aș tuna bucătăria. Sper că te-am inspirat cât de puțin, și astfel măcar unul dintre obiectele astea să ajungă pe blatul din bucătăria ta.