VIDEO – Cea mai bună înghețată din București

Ce poate fi mai bun pe timp de vară decât o cupă de înghețată rece și gustoasă? Poate un pepene sau un cocktail. Dar parcă tot înghețata rămâne cea mai bună idee. Și cum Bucureștiul este plin de locuri unde poți mânca tot felul de tipuri de înghețată cu arome care mai de care mai interesante, m-am gândit să-l iau pe expertul de serviciu, Chef Dexter, la o plimbare prin centrul Capitalei.

Zona de atac? Ateneul Român. Recunosc. Am trișat un pic. Eu știam deja locurile. Am mâncat înghețată de la fiecare în parte, însă nu le încercasem chiar pe toate. Creamier a fost prima oprire. Mi-a plăcut foarte mult, ca de fiecare dată, mai ales că este făcută de ei după rețeta proprie. Apoi Mara Mura. Au o mulțime de torturi și prăjituri care mai de care mai interesante, însă un singur fel de înghețată. Clasicul desert la cornet pus de la dozator. Deși Dexter n-a fost foarte încântat de ea, mie îmi aduce aminte de copilărie. Este cumva o evadare de la noile tendințe în materie de combinații, mai ales după una cu gust de lavandă.

Chocolat, poate cel mai cunoscut loc din București pentru deserturi, se laudă cu o varietate mare de arome și combinații. Eu n-am putut rezista și am încercat-o pe cea cu lămâie, lime și busuioc. Nu strâmba din nas! Este o combinație foarte interesantă și specială. Gusturile se îmbină foarte bine, iar textura frunzelor de busuioc completează aromele. Dexter s-a delectat cu un desert clasic cu ciocolată și a rămas și impresionat. Mai rar se întâmplă asta. Ultima oprire? Moritz Eis. Aici vă spun doar atât: pepene galben! Nu știu ce-au pus bucătarii acolo, dar gustul seamănă perfect la gust cu un pepene galben bine copt. Ce a ales Dexter?

Te las cu materialul video de mai jos și vei afla. Atenție! Se lasă cu poftă de înghețată garantat!