Bucuresti, destinația #workfromanywhere

București este, aparent, într-un top al destinațiilor alese de acest nou tip de turism – work from anywhere. Să fie oare viteza bună de internet din România? Dacă da, atunci de ce București și nu Cluj, că tot aud că e mai fain acolo?

Hai să le luăm pe rând: chiriile în București sunt accesibile. În sensul că, în clasamentul chiriilor europene, București e pe locul 201. Tot pe acolo se situează și la prețurile pe o bere sau pe o masă la un restaurant. Mai mult de atât, Bucureștiul oferă o paletă culturală multicoloră. Sunt peste 60 de muzee, galerii și case memoriale pe care le poți vizita în București. Plus, există câteva aplicații care funcționează destul de bine, care te vor ajuta să te descurci prin oraș.

Există o platformă din Anglia care numește un fenomen “workation”. Puteți înțelege ce înseamnă asta din nume, sunt convins. În caz că nu, se referă la un concediu pe care ți-l iei doar pe jumătate. În primul rând, angajatorul trebuie să fie de acord cu lucrul de la distanță. 

În al doilea rând, nu e tocmai un concediu, deoarece ar cam trebui să fi cu laptopul la tine în timpul programului de lucru.

Am vizitat câteva spații de co-working din București, cu intenția de a afla câteva informații despre acest fenomen.

Costurile diferă de la spațiu la spațiu și variază în funcție de cerințele clienților. Spre exemplu, o lună calendaristică la 360 hub ar costa în jur de 700 de lei, pe când la NOD Makerspace ar ajunge pe la 170 de euro + TVA.

Vă invit să le vizitați paginile și chiar să faceți un tur al spațiilor, poate #workfromhome se va transforma în #workfromanywhere și pentru voi!

360 HUB

Spaces

Commons

NOD Makerspace