Hidratează-ți pielea, mai ales iarna

Schimbările de temperatură, vremea capricioasă și intemperiile își pun amprenta asupra tenului nostru, indiferent dacă avem un ten normal, mixt sau cu probleme. Chiar dacă pe tenul nostru crește barbă, glandele sebacee sunt mai mari iar dermul (stratul după epiderm) este mai gros decât în cazul femeilor, îngrijirea de bază a pielii și necesitățile sunt aceleași. Și tenul nostru poate căpăta cu ușurință un aspect tern, lipsit de vitalitate, uscat, în anumite situații chiar agravându-se. Vântul, aerul uscat, apoi umiditatea ridicată și trecerea de la frig la căldură pot afecta pielea, dacă aceasta nu beneficiază de îngrijirea necesară.

Câteva motive pentru care tenul și părul nostru au de suferit primăvara:

 • După o lungă perioadă de vânt, umiditate și frig temperatura creşte şi determină deshidratarea tenului
 • De asemenea, vântul şi schimbările bruşte de temperatură usucă pielea şi o sensibilizează puternic
 • Nivelurile de prolactină și de melatonină, se modifică primăvara, iar căderea părului se amplifică. Melatonina este influențată de activitatea razelor UV care sunt mai puternice.
 • Razele ultraviolete devin ceva mai puternice şi afectează tenul
 • Tenul secretă mai mult sebum, prezintă semne de deshidratare şi este mult mai predispus iritaţiilor
 • Aerul se înmulțește de substanțe alergene, iar contactul cu polenul, diverse mucegaiuri sau praf afectează tenul cu probleme

CUM TE PROTEJEZI

În primul rând, trecerea de la iarna la primavara este un moment oportun pentru a modifica un pic stilul de viață. Renunțarea la dietele hipercalorice, bogate în grasimi și proteine, la sedentarism și adoptarea unei alimentatii sănătoase bazată în principal pe legume dar și a unui program de exerciții fizice.

În al doilea rând, pentru ca tenul și părul să nu simtă atât de intens schimbările de vreme este necesară o îngrijire ceva mai atentă și mai complexă. Hidratarea și protejarea acestora sunt foarte importante, așadar am făcut o listă cu câteva produse pe care ar fi bine să le ai. Nu sunt multe dar sunt de bază. Am ales produse în cantități mici, pe care să le ascunzi printre spuma de ras și aftershave, astfel încât să nu te simți mai puțin bărbat, în cazul în care ai o problemă cu produsele de îngrijire adresate bărbaților. Dacă tu nu acorzi prea multă importanță, cu siguranță iubita ta se va bucura că nu mai ai tenul uscat și mâinile aspre.

Iată ce îți recomand să încerci în primele zile timide de primăvară.

0001

 1. Ai nevoie în primul rând de o borsetă în care să pui toate cosmeticele. Eu am ales una The Pack Society de la ZiP UP. Dacă nu îți place cea din imagine, intră pe site și alege una pe placul tău.
 2. Dacă ai pielea foarte uscată, folosește crema intens hidratantă de la Clarins, gama pentru bărbați.
 3. Zona ochilor este foarte sensibilă, iar pielea foarte subțire are mult de suferit, așa că îți recomand o cremă specială pentru zona ochilor tot de la Clarins.
 4.  Un serum este întotdeauna binevenit pentru că este mult mai hidratant decât o cremă. Mai ales pentru cei cu tenul foarte uscat. Îți recomand Origins.
 5. Folosește măcar o dată pe săptămână un ulei și pentru hidratarea părului. Face minuni mari, mai ales că cel pe care l-am ales eu de la Moroccanoil este și un produs de styling. Se aplică o picătură pe părul umed înainte de uscare.
 6. Buzele au de asemenea de suferit și se usucă foarte tare, iar o cremă de buze nu te va face să pari mai puțin masculin. Balmul de la Kiehl’s este mic și ar trebui să fie nelipsit din buzunarul tău în sezonul rece.
 7. Pe orice tip de piele apar ridurile așadar e bine să folosești în fiecare seară un ser anti-îmbătrânire (Clarins).
 8. Adaugă în borsetă și un mini fixativ (Kerastase) pentru momentele în care părul tău are nevoie de un retuș.

CONCLUZIE

Este bine să ții cont de toate semnalele pe care ți le oferă pielea ta. Nu ignora pielea uscată, petele roșii sau mâncărimile. În această idee îți recomand să alegi măcar trei dintre produsele pe care eu ți le-am recomandat, în felul acesta vezi cu care te înțelegi mai bine.