BMW X4 M40d – combo de SUV și coupe

Ți se pare că BMW X3 e un model care arată prea ‘cuminte’ și parcă ai vrea și un coupe în garaj în același timp? BMW X4 este soluția evidentă, iar modelul ajuns la a doua generație arată mai bine, se conduce mai bine și e mai rapid decât predecesorul său. Noi l-am testat cu cel mai puternic motor diesel disponibil, M40d xDrive, și deși știm că zilele motorului diesel sunt numărate, trebuie să-ți mărturisim că ne-a plăcut.

Motorul domină experiența de condus, mult mai mult decât în cazul propulsoarelor mai mici cu 4 cilindri. Este clasicul motor diesel cu 6 cilindri diesel de la BMW, care în cazul ăsta produce 326 cp la 4,400 rpm și un cuplu care poate muta munți, de 680 Nm, livrat între 1,750 și 2,750 rpm. mai departe e cuplat la o cutie automată cu 8 trepte, de la ZF, dar și un sistem de tracțiune integrală xDrive.

La orice viteză și în oricare dintre cele 8 rapoarte, X4 M40d nu are probleme să facă masa proprie de vreo 2 tone să pară mult mai mică. Motorul dă un caracter extrem de vioi mașinii și e extrem de plăcut în exploatare. Am mai adăuga și faptul că pe viraje, X4 M40d se ține admirabil, probabil cel mai bine din segment, dar este totuși un SUV și nu poate evita problemele cauzate de centrul de greutate care e destul de sus.

Fiind un model M40d, vine cu pachet M exterior, jante speciale, iar la interior are volanul sport de la BMW dar și un set de scaune față care arată foarte agresiv și sportiv, dar suportul lateral nu e chiar atât de bun pe cât te-ai aștepta. Poziția la volan e una tipică BMW, foarte joasă pentru un SUV, și pe care dacă o setezi corect, adaugă la experiența de a conduce un X4.

Per total ne-a plăcut X4 M40d xDrive, dar în mod special puterea, sunetul și lipsa de vibrație ale motorului. Restul pachetului începe să pară învechit, dar sigur va fi ameliorat odată cu facelift-ul iminent (care probabil va fi dezvăluit anul ăsta). 

Dacă vrei să vezi părerea noastră mai detaliată despre acest BMW, dă un click pe video-ul de mai jos.

https://www.youtube.com/watch?v=e1Uf95IAag0