[VIDEO] – Epilarea nu e doar un moft

Cât de greșită este expresia „a boci ca o muiere” poți înțelege numai după ce te supui torturii medievale numite „epilat cu ceară” sau cu aparatul de smuls fire. Iar bărbaților nu le place durerea, oricât ar fi ei de macho. Epilatul clasic e horror curat! Sigur ți-a povestit și ție iubita prin ce chinuri trece ca să aibă pielea fină și poate d-aia n-ai îndrăznit până acum nici măcar în glumă să te treci și tu prin asta. Ai apreciat, sunt convins, efortul ei, dar te-ai și felicitat că ești bărbat, deci tu n-ai de ce îndura așa suferință. Din nou, nimic mai greșit. Epilatul prinde tot mai mult la tipii moderni, iar procedurile inventate recent te pot scăpa de părul în exces fără să simți pic de durere. Am încercat eu pentru tine epilatul definitiv cu laser și-s dovadă vie că nu te cureți din atâta lucru. Te cureți cel mult de blană. Lucru care demonstrează cât e de eronată o altă expresie românească, aia cu „suferă baba la frumusețe”.

M-am lăsat, așadar, preț de câteva minute la mila Elenei, expert în îngrijire trupească la un salon de lux din București. Cu mânuțele ei delicate, a reușit să-mi dea jos, doar de mostră, puțin păr de pe tibia dreaptă, în vreo două minute. Cu laserul. Unul cu putere de aproape 4kW pe secundă, cum scrie în fișa lui tehnică, a cărui rază e capabilă să-i dea daună totală rădăcinii din care crește firul de păr.

O treabă excelentă, dacă ești sau dacă vrei să devii model, sportiv de performanță, luptător K1, actor, dansator sau altceva similar care necesită expunere publică. Dar există destule motive să scapi de părul nedorit, chiar dacă nu ești cine știe ce vedetă. Igiena ar fi un prim argument, pragmatismul ar fi al doilea: tot mai multe femei vor să vadă corpul bărbatului de lângă ele, nu doar un ditai ursul sub a cărui blană naiba știe ce se poate ascunde. Celebrii savanți britanici au stabilit că patru femei din cinci preferă bărbații cu păr puțin spre deloc pe piept și pe abdomen. Iar, dacă vorbim de epilarea inghinală, există doamne care spun că lipsa părului acolo unde îi e greu voinicului îi dă șansa instrumentarului din dotare să strălucească în toată splendoarea și imensitatea sa, atunci când datoria îl cheamă în linia întâi. O mare bilă albă pentru băieții epilați.

Prin România, piața toaletării tufișurilor masculine e practic încă virgină, dar tot mai dornică de acțiune. Pentru piept și abdomen, au apărut chiar stiliști care pot aranja părul în forme care să te avantajeze cât mai mult pe plajă sau în dormitor. Există, de exemplu, „Puloverul de lână”, care înseamnă exact ceea ce vă imaginați, adică păr de la umeri până-n călcâie. Mai există și „Urma melcului”, care implică mazilirea blănii de peste tot, mai puțin de pe o linie subțire care pornește de pe stern se termină la buric. Stilul „Copăcel” e ca „Urma melcului”, dar cu niște arborescențe păroase lăsate să umbrească deasupra pectoralilor.

Un lucru e sigur: băieții cu bani de la Londra au început să arunce tot mai multe lire întru lepădarea de părul până de curând asociat exclusiv cu virilitatea sălbatică. În 2013, de exemplu, a crescut cu 56% numărul solicitărilor pentru epilare din partea gentlemenilor londonezi. Cu alte cuvinte, dacă te simți confortabil în propria piele goală, adică fără păr, mergi la jumulit, că e fără dureri.

 Mulțumim pentru găzduire – Noblezza Beauty Clinique