Din păcate, nu o găsești la noi. La noi în Europa, pentru că se vinde doar peste ocean. Noi avem un fel de Avensis care seamănă, și nu chiar, cu această bijuterie hibridă cu patru roți. Da, i-am spus bijuterie pentru că la prețul de 30.000 de dolari la cât se găsește în Statele Unite o face aproape un best-buy. Și cu cele câteva minusuri pe care ți le spun în review-ul complet de mai jos, tot aș cumpăra-o.

Sper așadar că ți-am trezit curiozitatea pentru că am de gând să îți și explic. Pe scurt, consumă foarte puțin, undeva la 5 litri la suta de kilometri, asta în condițiile în care benzina e de două ori mai ieftină aici. Aici în SUA. Este echipată chiar și pe modelul standard cu o mulțime de sisteme de siguranță și prevenție, are senzori de parcare, camere, sistem de atenționare la obstacole, sistem de menținere a mașinii în bandă și frânare automată când simte pericol de accident. Cu o altă mașină sau cu un pieton. Are chiar și suport cu încărcare wireless pentru telefonul mobil. Pe modelul de bază!

Probabil că aștepți să îți spun și cum se conduce și cum se simte la drum lung. Mi se pare corect. Îi mulțumesc așadar lui Adi că mi-a lăsat-o pe mână câteva sute de kilometri, timp în care m-am împrietenit foarte repede cu ea. Este bine insonorizată, spațioasă, și chiar și locurile din spate sunt foarte generoase având în vedere că acolo se află bateria și motorul electric. Și da, este foarte bine echilibrată și chiar are cuplu atunci când este nevoie de el. Adică în depășiri.

Nu îmi place sistemul multimedia. Folosește un soft proprietar, și deși are un ecran generos de opt inci cu touchscreen, nu are Apple Car Play sau Android Auto. Și cică e gândită pentru tineri. Nici cei mai experimentați nu au învățat să folosească sistemul de navigație sau cel multimedia în timp util și de ce să îl mai folosești când ai Waze și Spotify. Și acestea două se mai și înțeleg bine între ele.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

6 Comments

 1. 1
 2. 2

  Apare in Europa in 2019 pentru a inlocui Avensis.Nu cred ca pe piata din Romania dar in vest da. Un pic de cercetare inainte va rog Dl Buhnici.

 3. 4

  Hai serios…o leșinătură de mașină. Pt că se poate potrivi acolo,nu înseamnă că în Europa o să aibă vreo șansă. Hai serios acum, e un Logan puțin mai evoluat dar cu un marketig de nota 9+

  • 5

   Ai citit doar textul sau ai văzut și clipul? Mă refer la acest clip nu la un alt review în arabă.

 4. 6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.