Există această imagine care descrie mașina cu baterii ca fiind plictisitoare… Dar, setată corect poate învinge orice vehicul cu motor convențional. Ne-a arătat asta Volkswagen cu I. D.-ul de curse care a bătut recordul pe Pikes Peak și Goodwood și presimt că-n următorul an va doborî și recordul de pe Nurbrugring.

Model 3 Performance, revenind la el, e doar un Model 3 Dual Motor cu mai mulți mușchi, construit să intimideze BMW M3 sau Mercedes-Benz C-Klasse AMG. Și o face bine la mai puțini bani. Accelerația motorului electric face ca un M3 să pară un diesel lent de taxi. Și nici pe viraje nu stă rău dar mi-ar plăcea să-l încerc la limită pe un circuit cu MotorPark. Am încredere.

Apreciez și faptul că nu folosește nicăieri clișeul “SPORT” ci folosește mult-mai-bine-ales “Performance”. Îți trebuie un ochi format ca să-l recunoști dintr-o mie de Model 3. Dar, îți dau un indiciu: te uiți la jantele de 20. Să fie ușor crăpate sau îndoite. Anvelopele cu înălțime de 35 nu absorb suficient de bine energia generată de groapa din dreptul Lacului Floreasca. Nu ajută nici cele două tone sprijinite în suspensia sport. Așadar, dacă vrei mașina asta să mergi cu ea zi de zi, mai bine ia-ți gândul. Nici eu nu făcea naveta cu SpeedCar.

Dar, asta nu mă oprește să aleg Model 3 Performance ca favorita din the Big Three (Audi RS, BMW M și Mercedes-Benz C AMG). Și poți să mergi și tu cu ea pe drivetesla.ro.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

 

You Might Also Like

3 Comments

  1. 1

    De ce nu big 4 introducând în discuție și Alfa Romeo Giulia veloce TI? Asta pentru a nu întra în categoria Q4.

  2. 2
  3. 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.