Din 2022 toate masinile noi trebuie să vină cu sistem care limitează viteza maxima cu care poți să mergi în anumite zone. Nu mai mult de 50 km/h în localitate sau 130km/h pe autostradă. O să ai voce să calci pedala mai tare dar doar pentru scurte perioade de timp. Altfel, o să urle la tine bordul de-o să-ți vină să-i dai foc mașinii. 

Așadar, relaxează-te și bucură-te. Căci sistemul ăsta va salva foarte multe vieți.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

Contextul e bun. În fiecare an mor 25.000 de europeni. 2000 de români am pierdut în 2017, adică 5 pe zi. Iar de cele mai multe ori viteza excesivă este factorulprincipal. Acest sistem face parte dintr-un pachet ISA (Intelligent Speed Assistance), care aduce printre altele și frânare autonomă, camera pentru mersul cu spatele, etilotest fără care nu poți porni mașina dar și asistență la păstrarea benzii. 

ISA e obligatoriu pe orice model nou care apare în 2022, iar pentru mașinile deja în producție la momentul intrării legii în vigoare termenul e 2024. Acest sistem va crește prețul mașinilor noi, e valabil și pentru modelele mai ieftine de la Dacia, cel mai probabil.

You Might Also Like

One comment

  1. 1

    mda……mai vedem…..pina una alta…..mai putina electronica, mai multa distractie, am ajuns la vorbele alor batrani!…..Viel Spaß!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.