Atenție! Ceea ce vezi aici nu e chiar legal și nici nu pot să bag mâna în foc că e sigur. Dar, am o veste bună, dacă mașina ta e pe lista celor de la Comma.AI, poți să-ți faci mașina autonomă de nivelul 2.

E un kit care costă 700 de dolari și rulează un program dezvoltat de o comunitate inimoasă numită OpenPilot. Codul sursă e la liber și oricine îl folosește și știe programare îl poate modifica, de exemplu. E cumva opus de cum funcționează toată industria auto, investiții de miliarde, teste doar în anumite zone din lume, etc.

Dar, proiectul OpenPilot pare să meargă, iar omul din spatele start-up-ului comma.ai, George Hotz e un renumit hacker pentru jailbreak de iPhone, ceva breșe de securitate din Sony Playstation 3. Cert e că omul e pus să inoveze industria auto și a refuzat deja și o achiziție a lui Musk. Și pare că a fost motivat și mai tare de momentul în care NHTSA i-au cerut să omologheze sistemul. A închis primul start-up apoi l-a făcut Open Source.

Cert e că dacă ai o Honda Civic sau un Toyota RAV4, îl poți face autonom la bani de CASCO.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

One comment

  1. 1

    Interesant .. next step as spune.. lupta cu monopolul tehnicii… o singura remarca care ar fi trebuit mentionata de tine in clip… care este principala referinta tehnica pe care se bazeaza acest sistem de condus autonom ?? nu cumva marcajele ?… si apoi altele care sa completeze ghidarea, GPS senzori distanta etc… pentru ca daca este asa… atrunci acest sistem se preteaza doar in tarile civilizate si sub nicio forma in Romania unde e dezastru la infrastructura , ghidaje stradale.. etc… tot ce tine de circulatie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.