Știi acel moment când nu ai nici o așteptare de la o mașină și rămâi mindblown? Nu rămâi dezamăgit de autoturismul cu care ai mers? Pentru mine așa a fost Kia CEED. Ok, nu e Ferrari și mai are un pic de tot să ajungă la nivelul lui Golf sau Focus. (o să explic mai jos), dar noul CEED e pentru șoferi.

Toate compactele s-au înmuiat, uită să mai fie pentru șoferi pentru că puțini mai caută asta. Trebuie să fie cât mai confortabilă pentru momentele alea când pedala de ambreiaj devine buton on/off. Dar Kia caută de-acum clienți ceva mai tineri, și pentru asta le-a pregătit una dintre cele mai fun mașini disponibile pe piață. Ce-i drept nu m-am dat jos din Focus să mă urc în CEED, dar din ce-mi aduc aminte după vreo doi ani de când nu am mai mers cu compacta Ford, CEED-ul stă mai bine pe viraje. Nu se înclină, are aderență bună iar direcția e așa cum ar trebui să fie pe orice mașină compactă. Și ce citești aici e valabil și dacă alegi motorul de un litru, 120 CP sau motorul diesel. Chiar și-n echiparea de bază.

Acum, revenind la paranteza lăsată mai sus. Ca și ținută de drum, e la același nivel cu cei doi grei din clasă. Nu percepi diferențe de calitate în felul în care lucrează suspensiile. Ci doar la interior, se simte că-i lipsește ceva. E un design corect dar mai germanic decât la Volkswagen, dar materialele, deși la alt nivel față de vechiul Cee’d, tot nu sunt la fel de bune ca-n Golf sau Focus. Dar și prețul e altul.

Și la acest model, KIA mai plusează cu un avantaj, șapte ani garanție din bară în bară și punctează deja bine, ce-i drept nu cu acest model, în topurile de fiabilitate de prin toată lumea. Lista de motorizări e simplă, un litru, benzină cu trei cilindri și 120 CP, un 1,4, 140 CP, tot benzină și un diesel în două variante, 115 CP și 136 CP. Opțional le găsești și cu cutie automată cu dublu ambreiaj.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

3 Comments

  1. 1
  2. 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *