Audi Q7 este o mașină spectaculoasă. Face bine tot ce-i ceri fără să lase loc de compromisuri. Arată bine, ca orice Audi din ultimii 5 ani (cu exceptia lui Q2) și indiferent de motorizarea pe care o alegi, nu prea poți să dai greș cu ea. Am fost curios însă de varianta plug-in hybrid. Ok, ce economii poți să faci cu o mașină care costă aproape 100.000 de euro de nouă?

Scopul lor principal, în special în zona premium e să-i scape pe locuitorii anumitor capitale scumpe europene să nu mai plăteasca taxe pe înmatriculări, impozite sau să li se ofere acces în orașe. Doar nu vrei ca ditamai șeful de multinațională să se plimbe într-un E-UP. Nu dă bine la afacere.

Apoi, în planul doi, dacă știi să folosești mașina asta cu cap, o încarci zilnic, cel puțin o dată, s-ar putea să bagi motorină doar la salariu, ori la încasarea dividendelor. Cu Q7 E-Tron poți merge doar cu motorul electric vreo 40 de kilometri, în viața reală. Acum, cu frigul ăsta, autonomia mai scade un pic. Și aici aș mai puncta un avantaj, modul în care accelerează. Motorul de 3 litri, diesel, V6 deși potent de felul lui, tot are un un pic de întârziere în livrarea puterii până pe la 1800 de turații pe minut, până la această valoarea poate să intervină motorul electric care te face să uiți că mașina asta cântărește aproape două tone.

Audi Q7 E-tron vine de la Leasing Automobile iar anunțul mașinii este aici.

 

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

One comment

  1. 1

    Legat de mașinile electrice: as vrea să-mi cumpăr o tesla model 3, dar dupa evenimentul neplăcut pe care l-a avut George cu model X am devenit sceptic. Poti încarcă o tesla rapid de la o stație cum sunt cele de la kaufland sau mega? Si poti sa-ti cumperi propria ta stație, iar cand iti încarci masina, sa te poti bucura si de viteză extraordinară cu care se lauda cei de la tesla? Si toate astea fara sa ți se blocheze din senin?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.