Anvelopele viitorului sunt o promisiune pe care diverși producători din această industrie tot promit să o livreze. Însă, aceste pneuri se lasă așteptate și noi primim doar concepte și idei mai mult sau mai puțin fezabile. Unul dintre cele mai importante aspecte pe care producătorii de anvelope trebuie să le rezolve în timp este reducerea posibilității unei pene. Da, încă se întâmplă și o poți păți destul de ușor. Chiar și cu anvelope noi, gropile nu țin cont. Ei bine, mai mulți producători de pneuri au expus în ultimii ani diverse concepte de cauciucuri fără aer. Acestea nu pot să facă pană, sunt flexibile și vin cu tot cu jantă.

Deși nu ne place ideea renunțării la conceptul de jantă auto, care poate schimba felul în care arată și se simte o mașină, am putea accepta un Tweel de la Michelin în schimbul posibilității de a nu face niciodată o pană. Din păcate, doar cei care conduc mini-tractoare de tuns iarba sau anumite utilaje pe șantier se pot bucura de acest privilegiu. Anvelopele viitorului ar trebui să ne aducă tuturor asemenea posibilități, de aceea ar trebui să fie disponibile în magazine peste câțiva ani, dacă lucrurile vor ieși conform promisiunilor făcute de respectivele mărci. Țin să notez că nu ni s-a promis exact un an anume în care vor fi lansate aceste pneuri fără aer, iar o altă necunoscută la acestea este prețul.

Nu știm cât vor ajunge să coste aceste anvelope. În primul rând, vin cu tot cu jantă, deci ai scăpat de o cheltuială în teorie, dar vei avea alta. Apoi, atunci când vor fi lansate, probabil va fi nevoie de anvelope de iarnă și de vară, la fel ca până acum, deci vei fi nevoit oricum să le schimbi în funcție de sezon. Sau nu. Acest element este încă neclar, iar producătorii de pneuri nu s-au grăbit prea tare ca să lămurească problema. Oricum, uite ce știm despre anvelopele viitorului.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

One comment

  1. 1

    Eu chiar saptamana trecuta am verificat anvelopele cand le-am schimbat cu cele de vara, si am facut si poresiunea in ele. Tinand cont ca setul de vara e nou, nu imi fac probleme in viitorul apropiat de uzura lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.