Android Auto și Apple CarPlay sunt două sisteme concurente care îți permit conectarea smartphone-ului la sistemul multimedia al unei mașini. Probabil că ne-ai auzit vorbind despre ele în testele noastre dar nu am avut timp să detaliem subiectul, așa că le-am dedicat un material separat.

Până acum ceva vreme nu erau disponibile pentru piața din România, dar străinii puteau să se bucure de aceste tehnologii. Între timp, au ajuns și la noi și sunt disponibile pe mașinile care suportă cele două tehnologii. Cum te conectezi? Simplu. Trebuie doar să cuplezi cablul de date al smartphone-ului la mufa USB dedicată a mașinii și apoi să apeși câteva butoane pe ambele dispozitive. Odată legat la mașină, poți să efectuezi apeluri prin intermediul sistemului multimedia, să asculți muzică prin Spotify sau alt serviciu similar, să dictezi mesaje SMS și să primești indicații de navigare.

Din păcate, nu toți producătorii oferă suport pentru Android Auto sau Apple CarPlay fără să îți ceară bani în plus față de echiparea standard a mașinii. Mai mult decât atât, este posibil să fii nevoit să mai cumperi câteva opționale ca să poți conecta telefonul la mașină. Depinde de la un producător la altul și de la un model la altul acest aspect, însă trebuie să știi de la început că vor exista anumite costuri. Întreabă la dealer înainte să-ți cumperi mașina, ca să nu stai după aceea pe forumuri să cauți răspunsuri.

O unitate multimedia cu suport pentru Android Auto și Apple CarPlay o să te coste vreo 500 de euro, poate chiar mai mult, dar nu cumperi așa ceva în fiecare an. Nu aștepta să se ieftinească aceste sisteme, până și o unitate multimedia chinezească, fără aceste tehnologii, ajunge să coste câteva sute de euro, deci nu îți face speranțe prea mari de la mărcile de top din domeniu.

Dar hai să nu mai lungim vorba, cred că este timpul să urmărești materialul nostru despre Android Auto și Apple CarPlay.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

13 Comments

 1. 1

  Apple car play cred ca este peste android auto,cel putin eu asa am vazut dintr un review apple car play vs android auto

 2. 2

  Salut, ma asteptam sa vad mai mult decât un info la modul general. Lucruri specifice, avantaje și dezavantaje între cele doua variante, cum ar fi ca în Android Auto nu poți accesa agenda decât prin voce.
  Pe viitor poate pregătiți un review amănunțit.

  Succes!

 3. 3

  Salut,

  Utilizator de AppleCar Play pe Sync3, se poate o scurta descriere cum pot folosi Waze pe acest sistem, default nu e (va fi ?). Chiar si WhatsApp-ul se misca cam greu.

  Mersi,

 4. 6

  Am incercat sa instalez aplicatia de android auto pe un s7 edge si spune ca nu este disponibila la noi in tara. Ma gandeam sa iau de pe amazon urmatorul model
  https://www.amazon.com/Pioneer-AVH-2300NEX-Multimedia-Bluetooth-SiriusXM-Ready/dp/B073BKPWNC/ref=sr_1_fkmr1_2?ie=UTF8&qid=1518009175&sr=8-2-fkmr1&keywords=pioneer+8300
  As aprecia un sfat daca pot sa il folosesc la adevarata lui capacitate sau trebuie sa mai astept. Pot sa folosesc waze, muzica din player de pe telefon si toate cele?

  • 7

   Salut, Adrian.
   Teoretic, ar trebui să îți meargă funcțiile respective pe acea unitate.
   Este posibil să fie necesar să mai cumperi câteva piese. Am observat asta din review-urile făcute de utilizatorii Amazon care l-au cumpărat. De exemplu, comenzile pe volan necesită un adaptor suplimentar ca să le faci să meargă. Acel adaptor costă vreo 300 de lei. Mai ai nevoie de câțiva senzori suplimentari pentru el, cum ar fi unul pentru a vedea dacă ai frâna de parcare activată, de exemplu.
   Vezi dacă îl găsești și în România.

 5. 8

  Pe cand support pentru CarPlay si de la BMW Romania? Am cumparat o masina de la ei care hardware are toate dotarile necesare.

  • 9

   Salut, Andrei.
   Încearcă să le dai un e-mail la departamentul pentru relații cu clienții (serviciul post-vânzare sau after-sales) și vezi de acolo ce se poate rezolva.

   • 10

    Sebastian, mersi de sfat.
    Raspunsul lor:
    Vă mulţumim pentru mesajul dumneavoastră.

    În ceea ce privește ConnectedDrive, s-a început implementarea și introducerea acestor servicii în România începand cu anul 2015. În acest moment, sunt disponibile urmatoarele: Apelul de urgență BMW, Teleservices BMW și Serviciile ConnectedDrive (BMW Online, care vă permite să accesați informații actualizate în funcţie de locaţie, precum informaţii meteo, ştiri, căutări online de la GoogleTM și integrarea aplicațiilor de pe telefonul mobil). Serviciile ConnectedDrive sunt disponibile timp de 3 ani, prelungirea accesului la aceste servicii se va putea face la partenerii autorizați BMW.

    Screen mirroring, Airplay, browsing-ul pe Internet nu sunt în oferta BMW, indiferent de țară.

    Urmatoarea etapă a acestui program o reprezintă integrarea pentru România a celorlalte servicii: AppleCar play și Wi-fi hot spot, Remote Services, Concierge Service și Real Time Traffic Information.

    Implementarea acestor servicii și funcții depinde de o multitudine de entități, iar pentru protejarea și siguranța datelor personale ale utilizatorilor și ale automobilului sunt necesare proceduri stricte prin care clientul își dă acordul în mod explicit pe fiecare tip de interacțiune.

    Aproximăm finalul anului 2018 pentru activarea acestor servicii și pe teritoriul României.

    Pentru informaţii suplimentare cu privire la produsele şi serviciile noastre, vă rugăm să accesaţi site-ul nostru http://www.bmw.ro sau să vizitaţi pagina noastră de farcebook.

 6. 12

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.