Viitorul este electric. Nu e doar laitmotivul acestei ediții a Salonului Auto de la Geneva dar este și motto-ul Mercedes-Benz pentru divizia EQ: “future is electric”. Mercedes-Benz se anunță ca cel mai mare producător de automobile care pivotează de la combustibilii fosili la baterii. Pentru asta anunță două lucruri: investiții masive pe două continente pentru fabrici de baterii și cum toate modelele vor avea o variantă electrică. Dar asta în vreo trei ani. Mercedes are nevoie de economie de scală ca să reducă prețul care ajunge la consumator.

Dar până la electrificarea totală, Mercedes-Benz anunță tehnologii noi pe toate modelele, un exemplu este sistemul de alternator-generator care poate opri motorul din mers dar care poate ajuta și cu câțiva cai-putere. Următorul pas e ca fiecare model să ajungă plug-in hibrid. Ba chiar monstrul GLE va avea o autonomie WLTP de o sută de kilometri in modul complet electric.

La Geneva, Mercedes-Benz a lansat noul concept-car EQV, van-ul electric, care are autonomie de până la 400 de kilometri. Loc suficient pentru opt persoane care pot fi transportate în regim shuttle în liniște totală. Avem și CLA Shooting Brake dar și GLC facelift, despre care îți povestesc în materialul de mai jos.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.