Avem un nou an în față. Încă puțin și se termină luna februarie. 13% din an s-a încărcat deja și suntem cu ochii cât cepele pe mașinile electrice. Anul trecut a fost unul foarte bun pentru ele. Peste 1500 de vehicule electrice au fost cumpărate deja, pe canale oficiale, cu tichet rabla plus cu tot. 

Anul acest avem buget mai mare de la stat, 140 de milioane de lei pentru 2500 de mașini electrice. În ciuda comentariilor de hate de pe internet, există interes pentru ele, mai mult ca oricând. Conform unui studiu IPSOS, 42% dintre romanii chestionati spun ca cel mai probabil urmatoarea lor masina va fi una electrica. 

Cea mai vândută mașină electrică anul trecut a fost Renault Zoe cu 406 bucăți. Nissan Leaf are 378 iar i3, 238. 

Anul trecut am sunat pe la dealeri să-i întreb de mașinile lor electrice. Am primit răspuns că pentru modele ca E-Soul sau Niro să aștept pentru 2020, că-n 2019 nu ajunge niciuna în țară. Era valabil și pentru e-tron iar cei de la Mercedes n-au răspuns. 

Așa că mi-am luat telefonul și vreau să văd care-i faza anul ăsta și de unde îți poți cumpăra. 

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

7 Comments

 1. 1

  Salut, să înțeleg că TESLA nu intra din nou în programul Rabla de anul acesta…!?! Cât este reducerea, în euro pentru o full electrică, merci ?

 2. 3

  Salutare Marian,

  Crezi ca ar fi util un clip cu clasamentul masinilor electrice dupa anumite caracteristici (dotari/comfort, autonomie, pret)?

 3. 5

  Chiar sunt interesat si intentionez sa casez o rabla si sa iau o electrica anul asta. Am explorat Skoda Citigo, vw e-up, Nisan Leaf, Hyundai Kona si Peugeot e-2008. Preferata este Renault Zoe, la care deja am dat comanda.

 4. 6

  Deja se pot comanda masinile electrice. Eu am gasit un model e-corsa cu livrare in Martie.
  Deci se poate ….

 5. 7

  vw id are un interior „sărăcie”. au încercat ei să copieze i3 dar le-a ieșit pe dos.

  parcă tot i3. este altceva, extrem de utilă doar că are acea frânare regenerativă care nu poate să fie dezactivată

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.