Asortaţi-vă în cuplu fără să fiți penibili!

Uneori simt că privirea mea o ia razna atunci când văd cupluri îmbrăcate la fel, de parcă el şi ea au împărţit de dimineaţă acelaşi sac de ajutoare. Mi se zbate ochiul când privirea îmi cade pe perechi tinere, ambalate în tricouri ale căror modele se completează reciproc, evident o metaforă pentru modul impecabil în care relaţia lor îi ajută să se completeze, într-un perfect echilibru al principiilor opuse, dar complementare, precum polii magnetici ai planetei. În realitate, cineva ar trebui să le facă un duş rece amorezilor absorbiţi de intensitatea şi de perfecţiunea relaţiei lor în care se autovenerează reciproc până cad în penibil cu hodoronc-tronc. Şi cu martori. Şi cu probe. Adesea, iubirea, mai ales cea proaspăt răsărită, e supărător de arogantă şi pretinde să fie recunoscută şi salutată la fiecare pas de un cor cu aplauze, unicorni, inimioare şi aclamaţii din public. Ţinutele simetriste sau complementare par soluţia cea mai rapidă ca să transmiţi un mesaj fundamental: “Noi doi suntem un cuplu, nu-i aşa că suntem drăguţi împreună?”

Poate că am exagerat un pic, dar sincer chiar nu înțeleg ce vor să demonstreze aceşti iubăreţi, în afara faptului că duc lipsă de gust vestimentar, de educaţie stilistică şi de un minim dram de personalitate. Asemenea ţinute simetriste sau complementare îmi par mai degrabă ecourile stinse ale unei dorinţe reprimate de a avea un geamăn sau un apel disperat la adulaţia mulţimii. Oare în aşternut or avea pijamale cu imprimeuri la fel? Sper că măcar la lenjeria intimă au rămas cu “ale ei” şi “ale lui”. Aleluia! În fine. Cum o fi, cum n-o fi, aceste ţinute sar în ochi precum un cioban cu sarică, dulău şi botă la un vernisaj fiţos de art-nouveau cu hipsteri vegani la Sala Dalles. Culmea, ideea unor vestimentaţii de cuplu nu e tocmai rea în esenţa ei dar, ca de obicei, practica ne omoară.

Ținute 1 și Ținuta 2

Și, ca să nu mă iei drept un Grinch al relațiilor, am să îți dau câteva sfaturi despre cum vă puteți îmbrăca în cuplu, fără să fiți confundați cu o pereche de gemeni. Există destule soluţii vestimentare sexy şi inspirate care mai au şi calitatea de a vă face simpatici pentru restul lumii. Pentru că da, celelalte variante de fapt vă transformă în ţinta bârfelor şi a antipatiilor şuşotite pe ascuns. News flash!

Cu siguranță, prima idee ce-ți vine în minte atunci când vine vorba de asortat în cuplu este să purtaţi amândoi aceeași culoare. Alegerea unei linii cromatice comune mi se pare şi mie o idee excelentă, în special dacă una dintre culori e negrul şi mai ales dacă vă afişaţi împreună în cadrul evenimentelor cu ţinută vestimentară impusă. Asta nu înseamnă că, dacă tu porţi un smoching negru, iubita ta trebuie să se deghizeze în văduvă, numai de dragul unităţii coloristice. Nicidecum! Atunci când partenera ta alege o rochie roșie, tu poți opta pentru o cravată sau pentru un papion într-o nuanţă apropiată. Asta vă va da un plus de stil și va omogeniza în mod elegant ținutele voastre. De asemenea, mai poți alege un accesoriu apropiat la culoare ori complementar cu al ei – tu un lornion, ea o umbreluţă. Zic, nu dau cu parul, că doar e mileniul al treilea. O altă idee care-mi surâde ar fi să îţi asortezi batista de la sacou ori butoniera cu una dintre culorile purtate de partenera ta.

asortat în cuplu
Ținute 3 și Ținuta 4

O ţinută armonioasă pentru un cuplu înseamnă mai mult decât culori și materiale, cel mai important este să împărţiţi un stil vestimentar comun. Ar fi de porc să te îmbraci în jeanși rupți și tricou lălâu, în timp ce partenera ta se afişează într-o rochie slim cu pantofi stiletto. Nu de alta, dar posibil ca bărbaţii din jur să creadă că abia v-aţi cunoscut şi, dacă tot nu păreţi un cuplu, ce-i împiedică să vă invite iubita la un blues lipicios? De aia recomand să încercați împreună, pe cât posibil, să aveți o apariție omogenă. Dacă ea este adepta ținutelor elegante, iar tu nu încalți niciodată decât teniși, faceți cumva și găsiți o soluție de compromis. Ori o convingi pe ea să adopte o ținută mai casual, ori te mai rafinezi tu şi încalți o pereche de pantofi Oxford, în semn de sacrificiu pe altarul iubirii cu stil.

cuplu

În concluzie, faptul că vreţi să vă exprimați iubirea și potriveala cu orice ocazie nu înseamnă că aveţi şi mandat să faceți rabat de la stil până cădeţi ireversibil în penibil. În cuplu, ca şi în restul situaţiilor, ținutele voastre trebuie să fie exact ca și relația: să se completeze într-un tot armonios şi să evite notele stridente, specifice doar celor fără prea multă educaţie.

Și cum o imagine e mai convingătoare decât o mie de cuvinte, îți prezint mai jos câteva idei care sper să te inspire şi pe tine, dar mai ales pe ea. Pentru că – ultimul sfat pe tura asta – nota generală a ţinutei de cuplu tot ea o va da.

Ținuta 1: Pentru el – hanorac, pantaloni, teniși

Ținuta 2: Pentru el – tricou, jeans, jachetă, pantofi sport

Ținuta 3: Pentru el – pulover, jeans, jachetă

Ținuta 4: Pentru el – sacou, bluză, pantaloni, pantofi