10 mașini care își fac debutul în 2023!

Salutare și ziua bună, dragii mei prieteni de pe internet! Eu sunt Vlad Ilovan și mă aflu aici pe monitoarele sau display-urile voastre, pentru a vă vorbi despre noile mașini care urmează să atingă asfaltul planetei acestea minunate, începând cu 2023.

Am făcut o listă cu 10 mașini, iar ordinea în care le voi prezenta nu le face mai mult sau mai puțin interesante sau mai bune. Vă invit și pe voi în comentarii să faceți o listă a voastră, chiar sunt curios ce mașini vă plac vouă. 

Prima mașină de pe listă este Ferrari Purosangue. Am auzit foarte multe păreri despre această mașină, precum: „e urâtă tare”, „ăsta numa SUV nu e”, „pentru ce să cumpăr mașina asta, nu e ca și cum merg pe munte cu ea”, „pare ceva greșit la exteriorul ăsta”. Purosangue este totuși primul SUV de la Ferrari și trebuie menționat faptul că are un motor de 6,5 litri aspirat, cu 725 de cai putere, un cuplu de 716Nm și atinge 0-100km/h în 3,3 secunde. 

Surle și trâmbițe, țipete, tobe…. Chevrolette Corvette Z06. Are un motor de 5,5 litri V8, care dezvoltă 670 de cai putere se află în spatele șoferului. Mașina atinge 100km/h în 2,6 secunde și arată demențial, atât la exterior, cât și la interior.

Când aud Dodge, mă gândesc la Charger sau la Challenger și la mulți cai putere cu extrem de mult cuplu. Putere, tată.  Ei bine, Dodge lucrează la o altă mașină, pe numele său Hornet. Mașina va fi lansată în primăvara anului 2023 și va fi prima mașină de la Dodge… cu o variantă hibrid.

A patra mașină este Hiunday Ioniq 6, care vine ca un predecesor al uneia dintre cele mai îndrăgite mașini din gama sa. De n-am auzit de Hiunday Ioniq 5 de mi-a ieșit pe nas. Oare se va ridica la așteptări și Ioniq 6?

Polestar a teas-uit, scuzați-mi engleza, dar nu am avut un cuvânt mai bun, primele imagini cu Polestar 3, care va fi dezvăluit abia pe 12 octombrie 2023. Umblă vorba prin popor, cum că aceasta mașina va utiliza două baterii, va avea 517 cai putere, un cuplu de 910 Nm, o autonomie de 600 de kilometri și un preț încă necunoscut.

Îmi plac mașinile mici și sportive. Mă pot declara fanului Toyotei Corrola GR. Această „mașiniță”, cu un motor în trei cilindri, de 1,6 litri dezvoltă 300 de cai putere, alături de un cuplu de 370Nm.

Prețul ei în Statele Unite ale Americii va fi de 45 de mii de dolari. Mai ai de așteptat până în octomrbrie 2023.

Ford Bronco este următorul pe lista mea, una dintre mașinile preferate ale americanilor. Mi-ar plăcea să văd mai multe și la noi în țară sau măcar la mine în garaj.

Această mașină deja poate fi comandată încă din luna august, iar producția începe în noiembrie a acestui an, iar proprietarii se vor putea bucura de un off-road cinstit, de la începutul anului 2023.

Bronco va avea un motor în 4 cilindri, de 2,3 litri cu 300 de cai putere sau unul de 2,7 litri, tot în patru cilindri, V6, cu 330 de cai putere, aici depinde de preferințele fiecăruia. 

Prețul de pornire va fi de aproximativ 30 de mii de euro, dar poate depăși fără probleme 55 de mii. 

Vreau să menționez și Mercedes Benz EQE 2023. Mașina va fi dezvăluită pe data de 16 octombrie, dar va începe să facă furori tot din 2023. Practic este un sedan, de dimensiuni destul de mici, care, știți deja, va fi un înlocuitor electric pentru fratele său cu motor pe combustie. Mașina va avea, o baterie de 90.6-kWh, cu un range de 482 de km și va avea posiblitatea de încărcare de la 10% la 80% în jumătate de oră. Mașina va debuta cu EQE350+, care va avea un singur motor și 288 cai putere, dar va fi urmat de EQE500, care va avea două motoare, transmisie integrala și 402 cai putere.

Ultima mașină despre care vorbesc astăzi este Dacia Duster 3. Mașina va fi dezvăluită în 2023 și va fi lansată în 2024. Știu că până acum am vorbit doar de mașini care vor fi prezente pe străzi din 2023, dar e Dacia Duster mă, n-am cum să nu vorbesc despre ea. Prețul de pornire pentru Duster 3 va fi de 15,990 de euro. Dacia Duster va păstra tracțiunea 4×4 și pe generația a treia, un reper pentru modelul românesc, totuși, va avea un motor electric pe puntea spate, iar sistemul bazat pe cardan și cutie de transfer va fi în sfârșit înlocuit.

Mai jos vă las un link către videoclipul integral.