Articolele preferate ale lunii ianuarie

Așa cum am promis, revin cu sfaturi dedicate articolelor vestimentare preferate într-o anumită lună. Chiar dacă nu-mi schimb stilul vestimentar de la o lună la alta, nu însemană că port mereu aceleași lucruri sau aceleași combinații. Unde mai pui că, deși vorbim de același anotimp, vremea diferă mult de la o lună la alta. Nu vreau să mă plâng, dar anul acesta n-am avut parte de iarnă în adevăratul sens al cuvântului, cel puțin nu până acum. Așa se face că, niciunul dintre planurile mele de ținute de iarnă nu s-a materializat. Am avut ce-i drept parte de câteva zile mai friguroase, dar nicidecum de o iarnă geroasă. Astfel, am jonglat până acum între ținute de toamnă, de iarnă și chiar unele de primăvară. Și pentru că vremea mi-a permis să abordez diferite combinații, pot spune chiar că am avut cea mai inspirată și creativă pasă din an. De aceea întotdeauna toamna și primăvară mi s-au părut cele mai proflifice anotimpuri. Dacă vara ținutele sunt limitate la câteva articole subțiri, iar iarna la cât mai multe și cât mai groase, toamna și primăvara le putem combina și ne putem juca cu diferite combinații și texturi. Cu alte cuvinte, sunt cele mai bune perioade în care să-ți oferi libertatea de-a purta cât mai multe combinații.

În mod normal, în această perioadă din an ar fi trebuit să-ți recomand pulovere, jachete groase îmblănite, bocanci și tot soiul de accesorii groase. Însă, nu ne plângem și ne adaptăm. Așa că hai să vedem împreună care sunt articolele vestimentare preferate în luna ianuarie. 

Jacheta cu puf

Știți deja că pe timpul sezonului rece recomandarea mea numărul unul sunt hainele cu puf și pene. Oricât de groasă ar fi o jachetă, dacă este umplută cu vatelină sau alte materiale sintetice nu va fi la fel de eficientă precum una cu căptușeală naturală. Despre jachetele cu puf, cum le alegem și de ce sunt atât de importante ți-am vorbit mai pe larg într-un material pe care-l poți citi aici. Cu alte cuvinte, după ce m-am convins de importanța și diferența pe care o fac penele și fulgii, m-am decis să nu mai cumpăr niciodată o jachetă cu umplutură sinteitcă. Deși celelalte sunt mult mai scumpe, crede-mă că diferența de preț este cât se poate de justificată. Nu vorbesc acum de diferențele între diferite branduri. Spun că, dacă ai avea de ales, să zicem între o jachetă cu umplutură sintetică la 300 de lei și una cu puf și pene la 500 de lei, decizia de cumpărare trebuie luată fără prea multă dezbatere. Și deși am o colecție destul de mare de jachete cu puf și pene, niciodată nu refuz un deal bun. Pentru acest sezon îmi doream foarte mult o jachetă scurtă, supradimensionată și într-o culoare țipătoare. Ce-i drept, până de curând n-am avut mare succes în a găsi una care să îndeplinească toate cerințele mele, însă duhul cumpărăturilor a ținut cu mine și am găsit-o. Scurtă, supradimensionată, colorată și umplută cu puf și pene. Unde mai pui că a fost și la reducere. Mai exact, 445 de lei de la 890 de lei. Am cumpărat-o fără să clipesc! Și uite cum am mai bifat un produs pe lista mea cu preferate. 

Deși la prima vedere ai putea spune că nu este prea bună împotriva frigului, crede-mă că fulgii își fac foarte bine treaba. Mie îmi place să o combin la ținute sport-casual, dar n-am o problemă să o asociez cu botine Chelsea ori cu o maletă.

Sneakers

Suntem în luna ianuarie iar eu îți recomand sneakers?! Da, pentru că vremea ne permite să purtăm astfel de încălțări, ba chiar ne îndeamnă să lăsăm de-o parte bocancii și ghetele. Ce-i drept, oricât de bună ar fi vremea, îți recomand să te ferești de încălămintea albă, fabricată din pânză sau piele întoarsă. Nu de alta, dar în mare parte din timp vremea este schimbătoare și dacă dimineața vremea este însorită, spre seară poți fi surprins de o ploaie. Așa că, ferește-te de încălțămintea pe care nu ai vrea să o strici. 

Ce-i drept, încălțările mele preferate de luna aceasta nu respectă niciununa dintre recomandările de mai sus. Însă, a fost o achiziție de ultim moment, un articol pe care mi-l doream de mult, motiv pentru care, evident, au intrat direct pe lista cu preferate. Pentru că țin foarte mult la ele, am grijă să consult vremea înainte și să mă asigur că nu plouă în ziua în care vreau să-i port. 

Fular

Dintre toate accesoriile de iarnă, fularul este preferatul meu. În primul rând ține de cald în zona gâtului și a capului, mai ales dacă alegi unul masiv. În al doilea rând, este un accent excelent pentru ținutele care la prima vedere par simple. Fără doar și poate, la capitolul materiale textile de iarnă cașmirul este preferatul meu. Cei drept, lâna nici nu intră în discuție pentru că sunt alergic. Orice articol vestimentar care are în componență mai mult de 15% lână este imposibil de purtat pentru mine. Mai ales dacă intră în contact cu pielea. Dacă este vorba despre palton sau pulovere pe care nu le port direct pe piele, le pot purta fără probleme. În schimb, fular îmi este imposibil să port. Chiar și așa, am rezolvat rapid problema cu un fular din cașmir. Nu doar că n-am probleme cu alergia, dar are și o textură plăcută, este mult mai călduros și mai ușor decât unul fabricat din lână.