Acul pentru sacou, detaliul care înnobilează ținuta

În general bărbații sunt conservatori atunci când vine vorba de garderobă. Pentru unii bărbați, o pereche de șosete colorate sau o cravată îngustă reprezintă apogeul excentricității și nu există forță în Univers capabilă să-i convingă că mai pot schimba uneori registrul vestimentar fără consecințe apocaliptice. În categoria de maximă rezistență la schimbare intră și acest modest accesoriu despre care vreau azi să vorbim – discretul ac de sacou, un detaliu care te transformă din cerșetor în prinț înainte să-ți dai seama.

De când m-am făcut mare și am început să apreciez mai mult sacoul, cămașa și paltonul, am descoperit un accesoriu de care m-am îndrăgostit definitiv – acul pentru sacou, numit de cei mai prețioși „lapel pin”, iar de bunicul tău probabil numit „ac pentru rever”. Prima oară mi-a atras atenția acest tip de accesoriu la un bărbat îmbrăcat banal per ansamblu, dar care avea la reverul sacoului un trandafir din material textil. Un detaliu discret, care transformase total acea ținută. Fără ac, ai fi zis că ți s-a înfățișat un funcționar plictisit și insipid de la primărie, însă accesorizat după cum v-am zis tipul juca deja în aceeași ligă cu don Juan.

TIPURI DE ACE

În funcție de model, există mai multe tipuri de ace pentru sacou din care poți alege:

  • Tip insignă (stânga)
  • Floral (centru)
  • Tip butonieră (dreapta)
  • Clasice (jos)

ace_sacou_lapel_pin_style_cavaleria.ro

cavaleria_pin_lapel_style_cavaleria.ro CUM SĂ LE PORȚI

Acul pentru sacou a fost de la bun început un simbol suprem al eleganței și al rafinamentului de purtat la ocazii festive sau la curtat dudui de pension. Acum, odată cu liberalizarea moravurilor și a garderobei, acul merge fără să pice ca nuca-n perete chiar și în contexte ceva mai relaxate, cum ar fi la blugi și tricou. E drept că sărmanul a picat în dizgrație vreme de vreo cinci decenii, cât bărbații s-au reorientat către pantaloni denim și tricouri largi, în defavoarea costumelor la patru ace. A fost epoca eliberării vestimentare a bărbatului, prea mult timp încorsetat sub cămăși scrobite și paltoane de ofițer NKVD.

pin_sacou_lapel_pin_style_cavaleria.ro

Însă acum, după jumătate de veac de libertate vestimentară, piața și pozele de pe rețelele de socializare demonstrează că domnii au meditat, au deliberat și au început să ia din nou costumul în calcul. Prin urmare, bărbații sacrifică oleacă din libertate în favoarea eleganței, spre care tind să opteze din ce în ce mai des. Vedem asta și în mall-uri, destinația preferată a românilor atunci când vine vorba de cumpărături. Centrele comerciale deja gem, doldora de noi și noi magazine dedicate modei cu ștaif.

O modă care, din fericire, nu-i ostracizează și pe băieții de toate vârstele care optează pentru blugi și tricou. Și în această combinație poți purta acul de sacou, fără teama că vei pica în penibil. Din contră, acest accesoriu discret te poate scoate în evidență drept un tip cu gusturi. Ca să dai dovada supremă de echilibru în stilul vestimentar, eu îți recomand să asortezi ținutele elegante cu pin-uri colorate sau chiar cu insigne funny. În contrapartidă, ținutele de stradă trebuie accesorizate cu pin-uri ceva mai elegante. Ideea este să încerci cumva să echilibrezi și să nu o dai în extreme.

CONCLUZIE

Cel mai simplu mod posibil prin care poți da un suflu original ținutei tale este să folosești un pin pentru sacou ori o insignă. Nici măcar nu costă mult, deci e o soluție de avarie, atunci când nu vrei să investești în noi și noi umerașe de haine. Variază combinațiile de pin-uri și de haine până când găsești balanța între modern și clasic, între haios și business, între sobru și seducător. Nu-ți face griji! Ai o grămadă de opțiuni pe piață.

 

Pinuri oferite de London Tailors – Băneasa Shopping City