Acesta este cel mai cool Peugeot. Peugeot 508 GT

E de departe cel mai frumos sedan de pe piață, indiferent că vorbim de segmentul de volum sau premium. Însă, e asta suficient ca să-i convingi pe cei atrași de SUV-uri? Mă uitam de curând la ce-am mai testat pentru Cavaleria.ro și n-am mai condus un sedan de la Insignia sau Tesla Model 3 încoace.

Sunt o pasăre rară și poate asta face 508 special. Și nu e doar despre cum arată, ci despre cum se conduce. E cel mai bun Peugeot pe care l-am condus până acum, și e primul la care simt că totul se leagă, că e “înghegată”. Suspensia e de departe partea cea mai bună, chiar și pe jantele de 19inch e ok, mai ales pe drumurile fără prea multe gropi. Simți că plutește, la propriu. Dă-i câteva gropi sau denivelări și o să auzi niște bubuituri din cauza suspensiilor care lucrează ceva mai mult. Dacă vrei s-o alergi pe drumurile virajate, să știi că e un partener bun de “dans”. O ajută și cutia-n 8 trepte care tot timpul va ține motorul în turațiile cu cuplu maxim. Aisin-ul cu 8 trepte nu are două ambreiaje dar schimbă rapid și fără smucituri. Lucrează excelent cu motorul de 1.6 litri. Consum în oraș, la mers normal, a fost de 10%. În afară va sta pe la 7. Crește dacă începi s-o alergi.

Peugeot 508 GT costă 39.668 de euro. Același preț cu Insignia GSI care are și mai mulți cai dar e simțitor mai ieftin decât Arteon dotat similar. Și nu mi-e greu să aleg 508. Prețul de pornire e de 24.600 de euro cu TVA inclus și-n echiparea Active.