Video – Jocuri Xbox pe telefon – Project xCloud

După toată nebunia de anul trecut cu Google Stadia și Project xCloud, am zis să încerc și eu un astfel de serviciu de streaming pentru jocuri video. Așa că în urmă cu câteva luni, am aplicat pentru proiectul xCloud, serviciul de game streaming de la divizia de jocuri video de la Microsoft, Xbox.

Înainte să fac clipul, am și uitat că am aplicat pentru xCloud fiindcă nu este un serviciu la care poți aplica din România. Din câte țin minte, nici nu poți aplica ca persoană individuală, ci trebuie să ai sau să lucrezi pentru o platformă media precum este Cavaleria.ro. În alte cuvinte, nu te obosi să încerci să aplici, fiindcă șansele sunt aproape inexistente să fii acceptat. Dar ca să împărtășesc experiența mea cu voi, am făcut acest clip în care testez platforma.

În primul rând, am luat la rând interfața și jocurile pe care le poți găsi pe aceast serviciul. Spre bucuria mea, selecția este destul de vastă și titlurile sunt chiar foarte bune. Nici o dezamăgire la acest capitol.

Dar dacă e să vorbim despre dezamăgiri, atunci trebuie să menționez lag-ul enorm pe care îl are atunci când încerci să joci. Spun încerci, fiindcă nimic nu este jucabil pe xCloud din România.

Foarte important, trebuie să amintesc că nu este din cauza platformei. Fiindcă nu poți accesa serviciul de pe meleagurile noastre, a trebuit să folosesc un VPN ca să mă depisteze ca fiind al lor. Așa că lag-ul se datorează faptului că eu „jucam” de undeva din Virginia de Vest.

Dar totuși, calitatea jocurilor m-a impresionat foarte tare. Meniu de setări video nu există deocamdată, dar grafica în Gears 5 sau în Forza Horizon 4 este spectaculoasă. La capitolul acesta, xCloud stă foarte bine.

Singurul meu protest valid este că nu am putut testa xCloud în condiții optime și de aceea nu pot oferi un verdict pertinent. Așa că nu trebuie să luați clipul meu ca pe un review, ci mai degrabă ca pe un test la care am trișat puțin ca să fac rost de întrebări. Sincer, abia aștept să pun mâinile pe o platformă de streaming care funcționează așa cum trebuie. Nu știu dacă e ceva de capul streaming-ul când vine vorba de jocuri video, dar cu siguranță este interesant și fenomenul merită urmărit.