Volkswagen ID.4 – Alternativă la Tesla Model Y?

După ce a lansat mașini electrice ca Golf E care erau bazate pe modele termice, Volkswagen a trecut acum la noua serie de modele ID, gândite de la zero ca mașini electrice. ID.3 a fost primul model din serie, însă el a fost gândit doar pentru Europa, iar primul model ID cu ambiții globale este crossoverul ID.4.

La fel ca ID.3, ID.4 este construit pe aceeași platformă MEB, însă este mai lung, mai lat și mai înalt – are cam 4.5 metri lungime, dar spațiul la interior e mai bun decât te-ai aștepta. Pe locurile din spate ai spațiu regesc la picioare, iar podeaua plată permite și pasagerului din mijloc să stea confortabil la drum lung.

La capitolele acumulator și autonomie, ID.4 stă foarte bine. Deocamdată este disponibil doar în varianta de 77 kWh și tracțiune spate de 204 cai putere, dar în viitor vor fi adăugate în gamă un model de 150 de cai putere, cu baterie mai mică, dar și un model GTX cu două motoare și tracțiune integrală.

Pe noi la ID.4 ne-au impresionat calitatea asamblării, liniștea din habitaclu în timpul mersului, spațiul din habitaclu, manevrabilitatea incredibilă pentru o mașină de dimensiunile ei și autonomia – VW spune că ar trebui să mergi 522 km (calculat după ciclul WLTP), dar în realitate și cei 400 km pe care îi poți face cu un plin de curent fac din ID.4 o mașină electrică ce se descurcă foarte bine la drum lung.

Dar mai bine dă click pe video să vezi părerea noastră și mai detaliată despre ID.4.