[Vlog] Intelectuali de weekend

După ce ne-am plimbat prin supermarketuri în căutare de berici ieftine, după ce am încercat să mâncăm o zi întreagă cu 13 lei și după ce ne-am delectat cu produse vegane fermentate și „mucegăite” în stil nobil, am zis că ar fi bine să trecem la lucruri mai serioase. Însetați de cultură, am pornit în cautarea cunoașterii absolute prin librăriile din București. Am știut însă că am dat de greu imediat ce ochii ne-au picat simultan cu mandibulele pe câteva rânduri din Kierkegaard și Petre Țuțea, așa că am fost siliți să ne recunoaștem statutul de ageamii oficiali într-ale culturii grele. Dar setea de cunoaștere ne-a mânat să insistăm și să ne adaptăm, așa că am decis să sondăm înțelepciunea din cărțile best-seller care promit rețeta infailibilă pentru o viață încununată de reușite răsunătoare. „Motivația” – ăsta-i cuvântul-cheie, mi-am zis. Hai, așadar, să căutăm ceva cărți motivaționale, accesibile oricărui plebeu alfabetizat, ca mine! Sigur de acolo trebuie să începem.

Ne-a făcut cu ochiul din rafturile unui chioșc de ziare un volum parcă destinat izbânzii: „Secretele succesului, ediția revizuită”, care trona deasupra altor titluri din categoriile „Promoții și best-seller”. Un ceaslov de 340 de pagini îmbibate cu sfaturi și „secrete” esențiale, la prețul de numai 34 de lei, o lucrare pe care o mai cumpăraseră, până în acel moment, alte 15 milioane de muritori. Am privit în stânga și în dreapta, ca să mă asigur că nu-mi fură ideea vreun alt candidat la glorie, apoi cu stânga am apucat cartea, am tras-o și am ascuns-o în haină. Da, după ce am plătit-o, nu fi cârcotaș!

Cu mâini tremurânde am desferecat comoara de cunoștințe și am sorbit cu nesaț povețe de genul „Zâmbește tot timpul” sau „Dacă greșești, recunoaște imediat și cu tărie”. Descoperiți și voi secretele succesului din vlogul de săptămâna asta.