Vizitează cele mai populare metropole asiatice

Astӑzi vreau sӑ lansez o provocare și sӑ nu dezvӑlui ȋncӑ de la ȋnceput numele destinațiilor despre care vreau sӑ vӑ vorbesc. Cunoaștem cu toții jocurile copilăriei precum mima sau ghicitorile, nu? Exact asta vom face acum. Încep prin a vӑ da cȃteva detalii: sunt douӑ țӑri mari, foarte dezvoltate atȃt din punct de vedere teritorial, cȃt și economic și financiar, cu o populație uriașӑ și localnici ce seamӑnӑ ȋntre ei. Mici de staturӑ, fețe zȃmbitoare și ochi oblici. V-a fugit gȃndul la chipul unui eschimoș? Ei bine, nu! Azi vorbesc despre China și Japonia, douӑ dintre cele mai mari simboluri ale continentului asiatic.

China

Dacӑ pȃnӑ acum am analizat ȋmpreunӑ oferte de vacanțӑ ȋn destinații exotice ori croaziere, potrivite lunilor de miere sau a zonelor cu monumente ideale de vizitat pentru familii, este momentul sӑ mӑ axez pe o variantӑ de concediu mai bussines, ȋn “statul superlativelor”. Își are capitala-gigant la Beijing ȋn partea de nord, iar caracteristicile principale sunt zecile de zgȃrie-nori, hiper-centrele comerciale, tȃrgurile, templele sau muzeele și clӑdirile dedicate artei. Vedeta țӑrii asiatice este fӑrӑ ȋndoialӑ Marele Zid Chinezesc cu o lungime de 6.700 km (ca sӑ ne facem o idee: sӑ ȋnmulțim de douӑ ori Romȃnia, iar rezultatul obținut este egal cu Marele Zid Chinezesc). Este un monument protejat și se numӑrӑ printre cele șapte minuni ale lumii, pe lȃngӑ Collosseum-ul din Roma, statuia lui Hristos din Rio de Janeiro sau Mausoleul indian Taj Mahal. În Beijing se fac remarcate: Piața Tiananmen, Mausoleul Mai, Muzeul Qianmen, Turnul Tiananmen, Templul Paradisului și Opera din Beijing.

NCPA-Beijing

Aș mai putea ȋnșira alte zeci de rȃnduri cu atracții turistice chinezești, ȋnsӑ pentru cӑ Beijing-ul nu este singura vedetӑ de azi, am ales sӑ propun numai atracțiile principale și acum sӑ-mi ȋndrept atenția cӑtre Țara Soarelui-Rӑsare. În capitala Japoniei, cea mai mare metropolӑ a lumii, Tokyo, se aflӑ și Guvernul statului japonez și reședința ȋmpăratului. Ce nu veți gӑsi nicӑieri ȋn altӑ parte este “Aeroportul Care se Scufundӑ”, acesta reprezentând cea mai mare capodoperӑ inginereascӑ a lumii, din Golful Osaka și purtând denumirea de Kansai International Airport. A cӑpӑtat acest nume datoritӑ faptului cӑ a fost construit pe apӑ.

sinking-airport

Japonia

Dacӑ ne gȃndim la cultura japonezӑ, obiectivele turistice sunt din belșug, cele mai impresionante fiind: Regiunea Hakaido cu lacurile Mashu și Kussharo, Regiunea Chubu ce gӑzduiește vulcanul Fuji și cel mai mare munte din Japonia, orașul Matsumoto cu Castelul Matsumoto și muntele Hotaka sau cea mai mare statuie din lume a lui Buddha din templul Nankin, din regiunea Fukuoka. Ultima emblemӑ a Japoniei, dar nu cea din urmӑ este Meoto Iwa, imaginea a două stȃnci legate ȋntre ele ca simbol al unitӑții, al cuplului, al legӑmȃntului veșnic. Pentru doamnele și domnișoarele care aleg Japonia ca destinație de vacanțӑ, nu ratați sa vӑ fotografiați deghizate ȋn gheișe, ȋn minunatele kimono-uri. Imaginile nu vӑ vor ȋncȃnta doar pe voi, ci vor face deliciul și ȋn randul domnilor.

buddha-nankin-temple

Deși Asia este pe locul doi privind numӑrul turiștilor, din pӑcate cele două state amintite de mine mai sus nu se bucurӑ de un success foarte mare ȋn rȃndul românilor. De ce spun asta? Nu pentru cӑ aceștia nu și-ar dori sau pentru cӑ țӑrile sunt lipsite de farmec, ci pentru cӑ vacanțele aici sunt destul de costisitoare. Însă garantat meritӑ toți banii. Sfatul meu, așadar, este sӑ nu ratați nici o ocazie atunci cȃnd apar oferte la biletele de avion și/sau cazare ȋntr-una din cele două destinații.

Faceți un mic studiu al ofertelor din Tokyo și Beijing și fiți tot timpul pregӑtiți cu bagajele. Nu-mi rӑmȃne decȃt sӑ vӑ urez cӑlӑtorie plӑcutӑ, fie ea realӑ sau numai virtualӑ, printre rȃnduri și imagini!