VIDEO – BMW X5 40e, mai vreau o priză

Ne-am adunat astăzi aici ca să vorbim despre ceea ce ar fi putut să fie un rival pentru Tesla Model X, BMW X5. Dar pentru asta mai avem de așteptat câțiva ani buni. Până atunci însă, trebuie să ne mulțumim cu un plug-in hibrid, adică mașina de băgat în priză și motor pe benzină. X5 în varianta asta are 313 cai putere deși sub capotă ai un motor de doar doi litri. Bine, de capul lui produce 245 de cai putere și este susținut la plecări de pe loc și demaraje de motorul electric care mai vine și el cu 110 cai-putere și cuplu gata să fie livrat instant.

Este o mașină economică? Depinde. Cum vrei să folosești mașina? Vrei doar să fentezi taxele într-o țară care penalizează serios motorizările mari? Vii din afara Bucureștiului? X5 poate să consume ridicol de puțin doar pe distanțe mici. Când acumulatorul e descărcat ai de cărat  în plus un set de baterii și un motor electric care nu prea funcționează, iar la drum lung va consuma mai mult decât un trei litri diesel. Dincolo de economiea limitată, uneori, X5 40e mai are și alte avantaje.

Răspunsul motoarelor este instant, o dată pentru că motorul pe benzină urcă rapid în ture și e ajutat de o turbină generoasă, dar motorul electric e cel care intervine până când turbina se învârte la turația maximă. Cu propulsorul cu volți poți să mergi și la viteze de peste o sută de kilometri, autonomia însă se va înjumătăți. Partea bună e că mașina se încarcă în doar patru ore la priza de acasă, cu adaptorul special din portbagaj. La o priză fast-charge, să zicem că ai timp să-ți faci cumpărăturile de peste zi. Sunt o mulțime de stații de încărcare în București.

La care trebuie să apelezi mai des, cum spuneam, eu nu am reușit să fac mașina să consume mai puțin de 13% în București. Urcă uneori și spre 15% dacă prinzi foarte aglomerat. Te las acum cu testul meu cu acest electrificant BMW X5.