VIDEO – Tesla Model X, cea mai bună mașină electrică?

Tesla Model X! În sfârșit! Pe vremea când ne apucam de testele auto, mașinile electrice erau doar un TABU. Exista un Mitsubishi i-Miev de 38.000 de euro și cu autonomie care ajungea la 50 de kilometri cu aerul condiționat pornit. Genul de mașină cu care trebuia să-ți calculezi cu atenție ruta și s-o treci în calendar. Ca nu cumva să-ți apară vreun drum neplanificat. Serios?

8 ani mai târziu iată că vorbim de un SUV cu autonomie de peste 400 de kilometri de la un producător care acum 8 ani era necunoscut.

” -Tesla? E doar un start-up care o să dea faliment în doar câteva luni!”

Cam atât de repede terminam discuția la bere când vorbeam de SRL-ul lui Elon Musk. Dar, compania e în continuare aici și o să mai rămână. Cât? Nu vor avea o viață ușoară când BMW, Audi sau Mercedes-Benz vor lansa modelele lor electrice pe piață.

Cum este Model X? Surprinzător. E așa cum ar trebui să fie fiecare autoturism. Plin de tehnologie inovatoare, un gadget pe roți spectaculos. Ecranul îți taie respirația la fiecare privire. Auto-Pilot te hipnotizează. Accelerația? E cam cea mai rapidă mașină de pe planetă cu care ar putea să meargă orice muritor de rând.

Problema cu această Tesla, ca și la celelalte modelele ale lor, e fiabilitatea și calitatea de asamblare. Scârtâie geamul când îl închizi, ușile Falcon se strică ușor iar dacă vrei să faci o reparație mai complexă, trebuie să ajungi la service-ul din Austria. Și să aștepți săptămâni bune după vreo ușă. Altfel, cu motorul sau bateriile nu ar trebui să ai probleme, căci au mai mult mai puține părți în mișcare.

Cum se conduce? E confortabilă și e agilă. Surprinzător de agilă pentru o mașină care are 2.5 tone. Cu cinci pasageri la bord ajunge la aproape 3 tone. 3 TONE!

Hai, gata cu vorbăria. Uite aici testul pe care-l aștepți de ceva vreme: