[VIDEO] Seat LEONardo di Cupra – Very Hot Hatch

Ce au reușit să facă Honda cu Civic Type-R și Seat cu Leon Cupra e magie din cărțile lui J. K. Rowling. Ambele sfidează legile fizicii prin ordonanțe de urgență lansate fix în apex. Cum altfel să pui 300 CP pe asfalt, doar cu ajutorul roților față?

Seat Leon Cupra a venit practic de nicăieri. Și chiar și-n configurația de top, estetic, nu este cu nimic mai impresionant decât noul Nissan Micra sau Ford Fiesta Red/Black Edition. Cu toate acestea, Leon-ul e ză mother and ză father. Caracter total opus Civic-ului, adică mult mai neagresiv. Nu-ți bagă rinichii la revizie tehnică mai devreme de pragul celor 45 de ani de viață dar când schimbi pe setarea mai sportivă de condus, îți distruge mușchii gâtului.

E incredibil de ușor de condus. Diferențialul răspunde prompt și nu-ți smucește încheieturile mâinilor. Simți ușor limita mașinii. Trateaz-o necorespunzător și s-ar putea să te trezești că farul e prea aproape de parapet. Subvirează doar dacă greșește șoferul. Spatele nu e la fel de jucăuș ca la Megane R.S., un alt avantaj pentru cei mai puțin iscuți în ale pilotajului.

Consider că Honda Civic Type-R e adversarul principal al lui Leon Cupra, însă ambele mi-au lăsat impresia că sunt foarte, foarte diferite. Despre Civic vorbim săptămâna viitoare. Până atunci, te las cu testul nostru.