[VIDEO] – Sandwich Banh Mi cu porc, ceapă roșie și maioneză

Ingrediente – ușor/20 minute/2 porții

– 2 ciabatta/demibaghete
– sucul de la 1 lămâie
– 2 căței de usturoi tocați mărunt
– 30g rădăcină de ghimbir tocată mărunt
– 1 morcov dat pe răzătoare
– 1/2 castravete Fabio tăiat fâșii
– 1/2 ceapă roșie medie, tăiată fin
– sare, piper negru
– câteva fire de chives/ceapă verde
– 1g fulgi de chilly
– 40 ml sos soya light
– 80g maioneză
– câteva frunze de coriandru proaspăt
– 250g pulpă de porc slabă, tăiată mărunt

Într-un bol adăugăm pulpa de porc tăiată în fâșii lungi și subțiri, cât mai lipsite de grăsime, apoi presărăm deasupra fulgii de chilly și sosul de soya împreună cu usturoiul și ghimbirul tocat. Lăsăm la marinat minim 15 minute pentru a se întrepătrunde aromele. Într-un castron adăugăm jumătate din sucul de lămâie, completăm cu puțină apă, apoi adăugăm ceapa roșie tăiată cât mai fin. În alt castron, adăugăm sucul de lămâie rămas, puțină apă și morcovul ras împreună cu fâșiile subțiri de castravete.
Asezonăm ambele castroane cu sare și piper apoi lăsăm la marinat. Între timp, secționăm ciabatta pe orizonală, cu ajutorul unui cuțit pentru pâine iar apoi pregătim maioneza. Încingem bine o tigaie în care adăugăm carnea de porc marinată și amestecăm, la foc mediu, timp de 4-6 minute. Când carnea este gata, ne apucăm de montaj.

Ungem secțiunile de ciabatta cu maioneză și construim, sandwich-ul Banh Mi după cum urmează: baza de ciabatta unsă cu maioneză, carnea de porc, morcovul ras, ceapa roșie, frunze de coriandru proaspăt, fâșiile de castravete iar la final, cealaltă secțiune de ciabatta.