[VIDEO] Rolls-Royce Wraith – From Goodwood with love

Meseria de jurnalist auto nu este ușoară. Cu un iaurt brand de supermarket în stomac și o sticlă de apă de 2 lei și 50 de bani pe masă trebuie să vorbești despre mașini care costă de 8 ori mai mult decât apartamentul în care dormi. Și pentru care plătești 30 de ani. Dar asta e o altă discuție, pe care i-o pasez lui Daniel Popescu. Ca să-ți dau așa un exemplu, ca între prieteni, Wraith are mai multă piele pe volan decât am avut eu pe toate gecile. Și pantofi, la un loc.

Ca un băiat simplu, din Jilava (partea cealaltă a gratiilor), să ajungă să conducă chiar și pentru o zi un Rolls-Royce, e ca și cum ți-ai trăit visul american după ce le-ai câștigat loteria în timp ce Irina Shayk de pe șezlongul alăturat îți citește suav numerele câștigătoare. Apropo, în visul meu, gheața din paharul Irinei e făcută cu apă Voss.

Pe urmă vine partea spectaculoasă. Când PR-ul cu Campers în picioare îți dă cheia bună, de data aceasta, nu cea de la Ghost. Cică a greșit, ha! Primul lucru pe care l-am făcut după ce mi-am semnat sufletul către diavol, a fost să vad dacă încap sculele pentru filmat în portbagaj. Și au încăput. Apoi m-am oprit să mă uit la uși. Și m-am uitat ca un pensionar la moaște fix 12 secunde. A venit un individ cu Seria 5, care mi-a atras atenția că am blocat parcarea.

Urcat la volan, m-a lovit o senzație stranie. M-am simțit ca într-un Seria 7 mai vechi. N-am cum, iDrive-ul e țipător, la fel și computerul de bord de sub afișajul analogic. Da, sunt construit să caut defecte întâi. Astfel îmi rămân 117 kilometri, de la BMW România, până la Castelul Peleș să mă bucur de toată, toată mașina.

V12… Oh, doamne! Acum înțeleg de ce majoritatea avioanelor cu care am zburat folosesc motoare Rolls-Royce. Cei doisprezece adevărați apostoli din metal împing mașina asta de 2,5 tone, cât un complex rezidențial de la marginea Bucureștiului, de la 0 la 100 km/h în 4,6 secunde.

Wraith e asamblat bucată cu bucată la Goodwood. Și cu o răbdare incredibilă. Durează două luni ca să fie gata. O fixație incredibilă pentru detalii.

Și totul se face ca la croitor. În afară de tehnologie, restul e pe comandă, inclusiv culoarea. Poți să alegi orice nuanță descoperită de omenire, asta ca să-ți dau un exemplu…

Te las acum cu testul nostru în care am purtat papioane. Lasă-ne impresia ta despre Rolls-Royce.

Și nu uita, când o să ajungi milionar să știi că noi te-am convins să îți iei unul.

Și galeria în care apare și micuțul Ghost!

Mulțumim Casei Regale pentru găzduirea filmărilor la Castelul Peleș.