[VIDEO] Renault Talisman – Piatra norocoasă?!

Laguna și Latitude au fost mașini reușite. Însă fără succesul galactic al Passatului. Miturile legate de fiabilitate au circulat mai rapid decât TGV-ul Onești-Slobozia iar prețul de revânzare a căzut mai repede decât mine la prima experiență cu snowboard-ul. Mare dreptate are francezul când zice: ”Que faire, vous faites ce que vous faites?”. De accea, astăzi, ne bucurăm de o altă mașină din clasa medie cu un alt nume. Talisman.

E un pariu interesant cu o mașină mai bună ca oricând. În afară de plasticul ciudat la interior, deși pot să trec ușor peste asta, nu am ce să-i reproșez. Motoarele sunt interesante cu milioane de kilometri deja parcurși pe alte modele. 4Control este însă avantajul peste concurență. 4Control face ca mașina să stea pe șosea ca MagLevul de Cernavodă. E ciudată senzația și merită experimentată. Face ca mașina să fie ușor de manevrat la viteze mici dar și jucăușă la peste 50km/h.

Îmi place și sistemul R-Link. Ușor de utilizat și orientat pe verticală. Interiorul e bine aranjat cu o rigurozitate nemțească.

Aplauze și pentru cel mai frumos sedan din clasă. Sau Mazda 6? Hmmm…