[Video] Ce e recomandat să mănânci atunci când faci sport

Nutriția este un element foarte important din viața noastră. Atunci când urmărim un stil de viață sănătos suntem tot mai atenți la alimentele pe care le consumăm. Bineînțeles că mâncarea este și un subiect foarte personal. Alegem să mâncăm ce ne place, ce știm că e sănătos, ce arată sau miroase bine sau ce gătește mama – indiferent câtă untură de porc a folosit.

Când vine vorba de un bărbat activ masa după antrenament este foarte importantă. Pentru asta am discutat cu multipla campioană națională la gimnastică, campioană mondială la fitness și instructor personal Diana Oprea despre ce ar trebui să mâncăm după sală.

Este așadar important să avem o masă consistentă cu două ore înainte de antrenament ori să luăm o mică gustare chiar înainte, dacă mergem la sală dimineața. Masa după antrenament este cu adevărat importantă și poate varia în funcție de ora când mergem la sală. Mesele ar trebui să aibă o balanță echilibrată între proteine și carbohidrați, fără să neglijăm grăsimile și micronutrienții – vitaminele și mineralele.

Un shake proteic este de asemenea recomandat dar acesta nu ar trebui să înlocuiască o masă completă. Cea mai consistentă masă a zilei ar trebui să fie prânzul iar cina ar trebui să fie cât mai ușoară.

Sper ca aceste sfaturi să vă ajute să faceți alegeri în bucătărie sau restaurant dar în special să aveți un regim alimentar echilibrat și sănătos.

Mulțumim pentru găzduire: Pescariu Sports&Spa