Video | Prețul Corect – iPhone Xs și Xs MAX

După ce o perioadă am dat skip la subiectele cu și despre tehnologie m-am gândit să ne întoarcem la origini. Aș fi vrut să spun “la oile noastre”, dar aș lăsa loc de interpretări. Mai ales că vorbim despre Apple cu ale sale iPhone Xs și Xs MAX, proaspăt lansate. Și pentru că tot am avut ocazia să mă joc cu ambele modele, să le compar cu al meu iPhone X și pentru că se impunea, în episodul de astăzi vorbim despre cât îi costă pe cei de la Apple să producă noile sale telefoane. De care, sincer să fiu, nu prea sunt încântat. Ba mai mult. Sunt chiar dezamăgit.

Cum ar spune Yogi Bear, it’s deja vu all over again… adică de patru ani încoare am impresia că tot văd același telefon căruia i se aplică un facelift superficial. Aceeași poveste. Același design superb, perfect, unic și inconfundabil și câteva artificii minore, dar pentru care cere un preț și mai mare. Cam așa s-ar traduce în câteva cuvinte strategia celor din Cupertino din ultimii ani. Unde este uimirea pe care am simțit-o atunci când s-a lansat iPhone 4, poate cel mai frumos model gândit vreodată de Apple? Sau schimbarea enormă de la iPhone 5s la iPhone 6 când întreg telefonul era diferit, dar experiența era aceași. Încă mă consolez cu ideea că Apple va scoate anul viitor un super telefon cu care-și vor spăla rușinea de anul trecut și de anul acesta. O parte dintre acele bârfe s-au dovedit a fi adevărate. iOS 12 s-a axat pe performanță, a îmbunătățit experiența de utilizare mai ales pe device-urile vechi, multe bug-uri au fost rezolvate, dar cam atât. Ah și odată cu iOS 12.1 care este doar în beta deocamdată avem și 70 de emoji noi. WOW!🙄

Să lăsăm dramele de-o parte și să trecem la tema discuției noastre – costurile de producție. Știm deja că Apple scote profituri frumușele de pe urma telefoanelor pe care le produce și mai știm că vinde enorm. Dar cât îi costă să producă cel mai popular model de anul acesta, adică iPhone Xs Max de 256GB? Te invit să vizionezi clipul de mai jos ca să afli.