VIDEO – Prețul Corect | Cât costă să faci ocolul pământului

În episodul de astăzi vorbim despre un un alt vis al copilăriei mele pe care evoluția l-a transformat în realitate, chiar banalitate. Vorbesc despre ocolul pământului. Și nu, nu mă refer la romanul lui Jules Verne, ci la o aventură în adevăratul sens al cuvântului. Este clar că nu putem stabili un cost total, pentru că depindem de prea mulți factori. Însă, putem face unele estimări cât mai aproape de realitate.

În primul rând, este important să te decizi cum vrei să călătorești, în cât timp ți-ai pus în plan să duci la bun sfârșit aventura, dar și ce stil de viață preferi. Ești adeptul hotelurilor luxoase? Preferi campingul sau vrei să mergi cu rulota? Aici depinde de tine. Eu am ales cea mai simplă și sigură opțiune: cu avionul. Mi-am stabilit traseul, unul relativ rapid, iar costul final ar fi undeva între 2.500 și 3000 de dolari. De persoană! 

Să nu uit! Mai ai și varianta pe apă. 45 de zile i-a luat francezului Loick Peyron să facă ocolul Pâmântului, în timp ce scoțianul Mark Beaumont s-a aventurat cu bicicleta. A avut nevoie de 195 de zile să încheie traseul  pornit din Paris, prin Europa, Asia, SUA şi înapoi în capitala Franţei.

Dar mai bine te invit să vizionezi clipul și să visezi alături de mine cu ochii deschiși: