[Video] Porsche Cayenne 2015 – review complet

Înainte să arunci cu zacusca proaspăt făcută spre Porsche pentru că fac un SUV, hai să-ți povestesc de ce Cayenne e poate cel mai spectaculos de pe piață.

Pe unele piețe, Cayenne înseamnă mai mult de jumătate din volumul de vânzări pentru Porsche. Și e o platformă profitabilă (folosită și de Q7 și Touareg). E normal să aibă succes. Cayenne înseamnă imagine, putere, sportivitate și confort.

În cazul de față, vorbim despre un diesel, așa că mai putem să tăiem un pic din caracterizare. Înțelegeți totuși ideea. Și, dacă tot arată cum arată, de ce să nu fie acest SUV și economic? Până la urmă tot la viteze de oraș va merge. Hai să-ți spun un secret. Pe la jumătatea secolului trecut, Porsche a construit un tractor, Diesel cu un nume la fel de spectaculos și astazi: Super. Motivul? Tot ca să salveze vânzările.

porsche-diesel-tractor

Cayenne-ul testat de noi are 262CP, mai mult decât suficienți pentru mers la muncă și-napoi, plus o grădiniță sau o excursie generoasă la Mamaia. Sau Bran. 7,3s durează accelerația până la 100km/h. Și se tot duce cu vreo 40km/h peste limita la care arunci cu permisul pe geam ca și cum ar fi un chiștoc zvârlit din grabă. Parcă nu mai contează că e diesel, așa-i? Bine, te poți uita și la alte motorizări spectaculoase. De la cele cu S în coadă, până la Turbo și Turbo S. Și chiar o varianta plug-in Hybrid (e-Hybrid), cu care Marian Andrei a reușit să scoată un consum de 3,8l/100km.

Cayenne se descurcă ok și în off-road, cu limitări de rigoare și cu riscul să-i pierzi garanția. Dar nu la asta mă refeream când am spus că e cel mai spectaculos SUV. Cayenne este motivul pentru care acum avem cele mai puternice generații de 911. Un GT3 RS care urlă ca un angajat AirFrance când e călcat la limită. Ca să nu mai spun de Cayman GT4 pentru care mi-am pus și rinichii pe site-uri de anunțuri ca să pot să-l accelerez o dată. Și stând pe loc și aș fi fericit. Cayenne și Macan înseamnă bugete mai mari pentru Research and Development. Care pentru inginerii Porsche sună a ”hai să ne mai jucăm puțin.”

Stop joc. Acum facem review video complet. Enjoy și nu uita să dai subscribe de acum pe Cavaleria.ro pentru toate teste auto noi.